Parkeergarage Keizerstraat geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2009 | Gewijzigd op: 17-12-2009
Links boven: In oktober 2009 werd er nog volop aan de inrchting gewerkt. In de afgelopen week zijn alle monteurs en materieel vertrokken /opgeruimd. De garage gaat in december 2009 open.
De ombouw van de garage kostte de gemeente  in eerste aanleg € 3,9 en vervolgens nog eens extra ombouwkosten van €  2,1 miljoen.
Links: ruime op -en afritten maken van deze garage, hoewel erg bepekt in aantal plaatsen, tot een riante parkeergarage.. .


foto's © paul kriele, 11 november [boven l.] 8 mei 2009 [boven r] en 20 november 2009 [l].

De parkeergarage Keizerstraat is na ruimeen jaar verbouwing voor ambtenaren en ook - beperkt - voor binnenstadsbewoners geopend**. Die kunnen er 's avonds [maandag t/m vrijdag] en in de weekeinden en op bepaalde feestdagen terecht tegen een abonnement [€ 48 per maand]. Op werkdagen - tot 17.00 uur- mogen ambtenaren er in parkeren.

De garage was eerst bedoeld als een volautomatische garage, maar functioneerde niet toen hij begin 2003 gereed kwam. Daarop werd ie bestemd tot een parkeergarage voor ambtenaren met specifieke parkeermogelijkheid voor binnenstadsbewoners. Bezwaren van omwonenden blokkeerden de mogelijkheid om hem in de weekeinden voor winkelend publiek te gebruiken.... .  De garage bevat slechts 86 tegen voorheen 150 plaatsen.

Voor de extra kosten van  € 2,1 miloen moest de oude inrichting gesloopt worden. Hazenberg bracht er een geheel nieuwe inrichting aan. Een te dikke vloer van 70 cm werd vervangen door een vloer van 30 cm om er een derde parkeerlaag in te kunnen aaanbrengen. Daarnaast kwamen er extra op-en afritten voor auto's, die er eerst niet in zaten, een toiletgroep, trappen en liftenschachten voor de bezoekers die ook noodzakelijk werden.

Voor info Keizerstraat De gemeente verwijst hier naar haar site, maar daarop is nog geen actuele informatie over specifiek de parkeergarage Keizerstraat te zien.

** Opening garage
In een verlaat bericht stelt de gemeente dat de garage per 1 december 2009 open gaat en er voor ambtenaren een verbinding komt met het Stadskantoor.

Terug naar boven