Hans van Meesen vertrekt naar Spanje

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2008 | Gewijzigd op: 23-11-2020
Hans van Meesen zegt Nederland de rug te willen toekeren.

foto © paul kriele,  8 november 2007.

Na de recente rechtzaken rond de heling van vijf 17e eeuwse schilderijen, de vastzetting van Hans van Meesen vanaf 13 september 2008, zijn vrijlating in oktober 2008, lijkt het erop of Van Meesen Nederland de rug toekeert. Hij is niet echt ingenomen met de pers, laat staan met de politie. De pers verwijt hij een verkeerde voorstelling van zaken.
De politie heeft hem spullen [auto's en motoren] afhandig gemaakt die in waarde niet in verhouding staan tot de schilderijen zo liet hij Bastion Oranje eerder weten.
Van Meesen vertelde ook dat hij het programma van RTL Boulevard van 16 december 2008 helemaal niks vond.0
Kortom, aldus de zakenman die zegt voorlopig even rust te willen nemen.
Voorheen deed Van Meesen als Meesy's bv. zaken in onroerend goed, zoals recreatieparken en jachthavens, maar nu even niet, aldus Van Meesen woensdag 17 december 2008.
Wat dan wel? Van Meesen overweegt naar Spanje te vertrekken. 'Ze zitten me teveel op mijn dak.. Ik kan mijn naam in Nederland niet meer verkopen.' Dat begrijpt dus nu ook de man die door enkele affaires in het nieuws kwam.
Wat hij in Spanje gaat doen is nog niet bekend.
Dat moet ik nog even bekijken Ik weet het niet precies, aldus de zakenman die we ontmoetten nadat hij en zijn zoon Rob op inkoop waren uitgeweest. Rob was op 16 december 2008 vrijgekomen, na 3 maanden gevangenis in Grave.
Tot slot zegt hij de pers nog een keer bijeen te willen roepen om hen eens precies over de zaak te informeren.