Gemeente zit opnieuw Van Meesen op zijn huid

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-04-2009 | Gewijzigd op: 11-05-2010
Vader Hans en zoon Rob van Meesen moeten  van elkaar gescheiden worden als bewoners van vaders landgoed aan de Engelsedijk. foto's © paul kriele, 8 november 2007 en  23 januari 2009.

Hans van Meesen bezit een riant landgoed - voormalig Frans gemaal - aan de Engelsedijk. Op dat landgoed in de Kerkhoek woont naast Hans ook zoon Rob van Meesen [23 jr.] in een chalet. De gemeente dwingt de Van Meesens dat chalet en andere bijgebouwtjes te slopen, omdat ze niet passen in het bestemmingsplan. De eigenaar zegt dat de gebouwen er al stonden bij aankoop van het perceel.
Mogelijk dat die gebouwen zijn verplaatst en/of tijdens de bewoning door de Van Meesens zijn vergroot en daarom niet -meer- voldoen aan dat bestemmingsplan.
Over die sommering door de gemeente liep gisteren een kort geding bij de  Bossche rechtbank dat Van Meesen sr. aanspande om sloop te voorkomen.

In de laatste gehouden regiezitting rond de schilderijenheling [1 april 2009] sprak medeverdachte RdV zijn ergernis uit over de handelwijze van de gemeente die de familie Van Meesen op alle mogelijke manieren dwars zou zitten.
'Ze zitten Hans zo op zijn hielen, omdat die gewoon heel rijk is en daar is Justitie en zijn de gemeente-ambtenaren jaloers op. Juridisch zitten ze hem dwars door - aan Van Meesen gerelateerde ondernemingen geen vergunning te verstrekken, zoals  een zakencafé -voorheen Poco Loco in de Korte Putstraat, een restaurant in Heusden, beiden op naam van Hans' dochter Elise en Christians coffeeshop Speak Easy in de Snellestraat een jaar op slot te doen, aldus deV.