Uitstel zaak 'Schilderijenheling'Frans Halsmuseum

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-01-2010 | Gewijzigd op: 16-10-2010
Vader Hans van Meesen op wiens erf op 13 september 2008 - naar aanleiding van de heling - als borg enkele kostbare goederen, zoals motoren en sportwagens, in beslag werden genomen.
foto © paul kriele,  8 november 2007.
Raadsman van Van Meesen sr. Bram Moszkovicz.

foto © paul kriele, 1 april 2009.
Zoon Rob van Meesen die op het erf van vader Hans woont.
foto © paul krie,23 december 2009
Raadsman van Rob van Meesen Mark Teulings.
foto © paul kriele, 1 april 2009

Vanmorgen - dinsdag 6 januari 2010 - was in het Paleis van Justitie de eerste echte behandeling gepland rond de verdachten van de heling van 5 schilderijen uit het Frans Halsmuseum [2002].
In die zaak zou de officier van Justitie Lukowski met zijn requisitor komen en de advocaten van de resp. vijf verdachten hun pleidooi houden. Onder hen is de raadsman van Hans van Meesen Bram Moszkovicz en Mark Teurlings die de raadsman is van Rob van Meesen. 
Zij hebben voor verder onderzoek van de bewijslast* om drie maanden uitstel gevraagd en gekregen.  

* bewijslast
Op de regiezitting van 24 een 25 november 2009 is gebleken, dat Justitie de TAB [telefoonafluistergesprekken] heeft  of had bewaard. Daarover liep de discussie nogal op omdat eerst wel en toen weer niet die gesprekken zouden zijn bewaard.
Advocaat Moszkowicz op die zititng: 'Als ze dan toch bewaard zijn,[ zoals uiteindelijk bleek], dan willen we ze ook graag kunnen afluisteren'.
Dat was de aanleiding tot dit uitgebreider onderzoek, waarmee de raadsmannen, blijkbaar op 6 januari 2010 nog niet klaar waren.
Intussen heeft mr. Moszkowicz twee faxberichten tussen die stukken ontdekt die niet bij de bewijslast [mogen] horen. Dergelijke stukke hadden niet bewaard mogen worden, omdat ze een kontakt vastlegden tussen de verdachte [Hans van Meesen] en diens raadman.

Terug naar boven