Zoeken
Villa Van Meesen: Proces Illegale bouw nog lopende
Printerversie |
De gemeente en Hans van Meesen liggen nog steeds met elkaar in proces over een door Van Meesen verbouwd of gebouwd chalet op zijn landgoed in de Kerkhoek.
Hans van Meesen liet voor zijn zoon Rob op het landgoed aan de Engelsedijk een villa bouwen. De gemeente vindt dit een illegale bouw. foto © paul kriele, 8 november 2007. |
Hans van Meesen werd begin dit jaar door de gemeente aangeschreven om onder andere de illegaal gebouwde villa op zijn landgoed aan de Engelsdijk af te breken. Van Meesen zegt dat het om een verbouwing van een bestaande 'bouw' gaat, maar gemeentelijke inspecties concluderen dat het om een totale nieuwbouw gaat en die bouw niet werd aangevraagd.
Gemeentelijk woordvoerder André Bongers zegt dat: Door Van Meesens advocaat twee keer een voorlopige voorziening is aangevraagd en beroep ingesteld bij de rechtbank. De voorlopige voorziening is afgewezen en beroep is ongegrond verklaard. De advocaat heeft wederom een voorlopige voorziening aangevraagd bij de Raad van State en ook hoger beroep ingesteld bij deze instantie.
Omdat wederom een schorsingsverzoek is ingediend, dit keer bij de Raad van Staten, en hoger beroep, zal de gemeente de uitspraak afwachten.
Bericht van 16 mei 2010
Vrijdag 15 mei 2009- heeft de Bossche rechtbank in kort geding Hans van Meesen bevolen het wooncomplex van de 23-jarige zoon Rob van M. bij zijn huis aan de Engelsedijk af te breken. Dat chalet, de sauna en de berging zijn volgens de rechter nieuw gebouwd en niet, zoals Van Meesen beweert, verbouwde panden die er dus al stonden toen hij er kwam wonen.
De gemeente bevool de zakenman deze bouwsels weg te halen, waarop eigenaar Van Meesen in beroep ging.
Bericht van 25 april 2010
Hans van Meesen bezit een riant landgoed - voormalig Frans gemaal - aan de Engelsedijk. Op dat landgoed in de Kerkhoek woont naast Hans ook zoon Rob van M. in een chalet. De gemeente dwingt de Van Meesens dat chalet en andere bijgebouwtjes te slopen, omdat ze niet passen in het bestemmingsplan. De eigenaar zegt dat de gebouwen er al stonden bij aankoop van het perceel.
Mogelijk dat die gebouwen zijn verplaatst en/of tijdens de bewoning door de Van Meesens zijn vergroot en daarom niet -meer- voldoen aan dat bestemmingsplan.