Beaches [Aruba] van Van Meesen ontruimd

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2010 Dinsdag 16 november  2010 zijn de beaches van diverse stranden op Aruba [Oranjestad] door de overheid met inzet van de politie ontruimd.
Het gaat om Nikky Beach, waarvan Silvia Hendriks de exploitant is, maar het complex is een Vast Goedproject van de Bossche zakenman Hans van Meesen. Van Meesen heeft  ongeveer anderhalf jaar geleden, na aankoop van het hotel en restaurant 'Havanabeach', de naam omgedoopt in 'Nikky Beach'.
Bezoekers van het stand hadden zich erover beklaagd dat zij geen doorgang kregen op dit deel van het strand. 
Hoewel er gesuggereerd wordt dat er een gesprek met een overheidsdienaar zou komen, kreeg uitbaatster Hendriks afgelopen dinsdag de dienst Openbare Werken [DOW] en de politie op haar dak.

De minister laat weten dat al in het voorjaar van 2010 de hotels, naast Nikky Beach ook Marriott en Buculi, erop zijn geattendeerd dat het strand geen privédomein is en dan ook niet met strandstoelen, loungebanken en/of een piratenschip mag worden bezet. Maar Van Meesen beroept zich erop dat de stoelen en ook dat schip er al twintig jaar staan.

Niet alleen Van Meesen, die zegt een proces te gaan aanspannen, werden ook de overige hotel- en strandexploitanten met de actie van de overheid geconfronteerd. Minister Otmar Oduber van Toerisme liet weten dat de ontruiming past in het overheidsbeleid.