Bij proces kan Van Meesen het wel schudden

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-09-2008 | Gewijzigd op: 16-09-2008

De 54-jarige Hans van Meesen die met zijn zoon Rob werd opgepakt. De beschuldiging luidt   naast heling -wederom -lid criminele organisatie.
foto © paul kriele,  8 november 2007.
Hans van Meesen, diens zoon van 23 en nog een persoon van 69 jaar* werden zaterdagavond 13 september 2008 werd opgepakt. Van Meesen, een zakenman in onroerend goed en recreatieve woonparken,  wordt beschuldigd van heling [dure auto’s en schilderijen] en lid criminele organisatie.
Dat laatste is dan al de 2e keer. Voor dat misdrijf werd Van Meesen na 2 jaar en 8 maanden te hebben gezeten, in februari 2005 vrijgelaten.  Die strafzaak bevatte ook intimidatie en fraude.
'Heling' wil zeggen handel in gestolen goed of het verborgen houden daarvan. Het betreft 5 schilderijen die in maart 2002 uit het Frans Halsmuseum werden gestolen. Sommigen ervan zijn beschadigd. Ze hingen bij Hans van Meesen, niet opzichtelijk in zijn kantoor, maar in de aangrenzende villa.
Het museum schat de waarde van de stukken op 3 miljoen euro
 
* De persoon van 69 jaar is Meesens rechter hand, 'manusjevanalles' en meer nog compagnon in onroerend goedzaken.
Een officier van Justitie zal dit bij zijn veroordeling zwaar laten wegen en dan loopt Van Meesen de kans nog eens voor een jaar of drie te moeten zitten…


De recherche was al vanaf begin 2007 bezig Van Meesens wandelgangen en diens zakelijke activiteiten te doorgronden.
Morgen dinsdagmiddag maakt de politie de details bekend.