Zoeken
De persoon Hans van Meesen
Printerversie |
Hans van Meesen, voorheen eigenaar van Sauna Deshima, zakenman in onroerendgoed en ontwikkelaar van recreatieparken ten behoeve van de bouw van villa's.
De toen 54-jarige Hans van Meesen in zijn woning aan de Engelensedijk. | foto's © paul kriele, 8 november 2007. |
>>>>Deel 1. berichten
Van Meesen uitgebeeld op carnavalswagen 24 februari 2009.
>>>Deel 2. zakelijke activiteiten
-Van Meesen koopt Havana Beach Aruba
-Levensloop
-kampioen teak-wondo
-speelautomaten
-pandjes Schildersstraat
-panden en grond
-Opnieuw uitstel opening sauna voorheen Deshima naar februari 2009
Voortaan is de naam Welness Devarana.
Van Meesen uitgebeeld op carnavalswagen 24 februari 2009.
Burgemeester Rombouts op een praalwagen vban de Jokers. Rombouts wordt voorgesteld om Hans van Meesen [die tegenover hem zit], als joker in te zetten om in 2016 [Jeroen Boschjaar] een expositie met werken van Jeroen Bosch mogelijk te maken. foto © paul kriele, 23 februari 2009 |
Sauna Deshima -Devarana-heropent pas als in voorjaar 2008 29 september 2007.
>>Uitgebreide reportage over opening Welness Devarana op 23 januari 2009.
Opnieuw valt de verbouwing van sauna Deshima, die vorig jaar zomer sloot, tegen. Het blijkt dat de ambities om de sauna aan de Kooikersweg, die door Hans van Meesen aan de BMG-groep in Hoorn werd verkocht, erg hoog zijn gegrepen.
Behalve een binnen-en een buitenbad wordt aan het welnesscenter ook een aparte beautyafdeling en een Turkse modderbad gevoegd. Tegelijkertijd verwerkt de nieuwe eigenaar dure materialen in de nieuwbouw en krijgt het complex een eigen horecagedeelte compleet met restaurant.
Van Meesen ging zich, na de verkoop van Deshima in 2005 voor 2,6 miljoen euro, op een project in Sprang Capelle richten. Daar zou dit resort worden uitgebreid met vakantiebungalows.
De Koenendaalseweg van waaruit zicht is op hetenorme complex van de voormalige sauna Desjima dat een welnesscenter wordt. | De opening staat -na uitstel - gepland voor najaar 2008. foto's © paul kriele, 15 juli 2008. |
De sauna aan de Eendenkooi is vanaf 2005 in eigendom van de BMG-groep in Hoorn, die de naam wijzigt in Devarana, ofwel Tuin in de Hemel. Daarmee wordt meer de Thaise sfeer benadrukt ipv de Japanse die Desjimna voorheen had.
De BMG- groep exploiteert ook Bo-rent .
Aan de achterzijde [Koenendaalseweg] verrijst een zwembad met buitenbad waarin jungle-achtige elementen.
De achterzijde aande Hedikhuizerweg waar men uitkijkt op de nieuwebouw van het wellnesscenter van suana Deshima aan de Eendenkooi. | -foto's © paul kriele, 21 februari 2008 |
Verbouwing Deshima/sauna gesloten, 13 juli 2007
Sauna Deshima aan de Eendenkooi is dicht. Er waren tegenvallers bij de verbouwing. Momenteel -voorjaar en zomer 2007 -wordt hard gewerkt de sauna dit jaar nog geopend te krijgen als compleet welness center.
De achterzijde vande nieuwbouw van Desjima. foto's © paul kriele, 11 juli 2007. |
Sauna Deshima aan de Eendenkooi, die verandert in een welness center. |
Bouwbedrijf Coppes dat het karwei uitvoert. | Na de schaft wordt het werk hervat. foto's © paul kriele, 11 juli 2007. |
Sauna Deshima verkocht , 30 augustus 2005.
Sauna Deshima aan de Kooikersweg [Eendenkooi] is verkocht aan de BMG-groep in Hoorn, mede–eigenaar van Bo-rent. De 51-jarige Hans van Meesen, heeft het compelx voor € 2,6 miljoen verkocht.
In het Brabants Dagblad [30 augustus 2005] zegt de voormalige directeur/eigenaar dat hij geen medewerking ondervindt voor de geplande uitbreiding van zijn sauna. Eerder maakte Van Meesen bekend, behalve de sauna [extra verdieping en beautycenter] uit te willen breiden, ook een hotel te gaan starten achter de vestiging aan de Eendenkooi. De site van http://www.deshima.nl bericht nergens over de verkoop, evenmin over de uitbreidingsplannen die Van Meesen begin dit jaar naar buiten bracht.
De pagina ’Nieuws’ van de sauna is stil blijven staan bij december 2004 en de bekendmaking van prijswinnaars rond dat eerste lustrum [september 2004].
Voorgeschiedenis van het voormalige zwembad
In 1998 nam Van Meesen van Henk Strik het zwembad annex sauna langszij de Kooikersweg over via een transactie met makelaarsbureau Zadelhoff. Dat complex, gelegen op Eendenkooi 9, is na een ingrijpende renovatie teruggekeerd als luxe sauna annex restaurant Deshima. Wekelijks bezoeken dat complex, dat eerste door de buurt met argusogen werd bekeken, 1500 à 1800 bezoekers.
Door verkoop van de Schildersstraat aan SWH waar een op jaarbasis een opbrengst werd geboekt van 450.000 gulden, wilde Van Meesen zijn sauna uitbreiden. Mieke schrijft dat de gemeente- en met name burgemeester Rombouts- met Hans heeft willen onderhandelen.
2 zakelijke berichten
Van Meesen koopt Havana beach op Aruba augustus 2010
Tegen Bastion Oranje vertelde Van Meesen in 2007 dat hij het in Nederland niet meer zag zitten. Ze zitten mij steeds op de hielen door al die plublicaties. Ik ga naar Spanje'. Een belofte die nooit werd opgevolgd..
De zakenman had last van de berichtgeving, specifiek noemde bij de site Bastion Oranje. 'Je googlet en komt bij Van Meesen terecht,' zei hij. Alsof er geen biblliotheek of krantendossier zou bestaan. Dan spreken we niet eens over googl,e Youtube en de weblog van Misdaadjournalist...
'Maar een krant of boek is heel wat anders. Internetten, dat gaat veel gemakkelijker,' aldus Van Meesen in zijn riante ressort aan de Franse wielen. waar hij de redactie toen ontving.
In juni 2010 heeft dus Hans van Meesen Havana Beach op Aruba gekocht. Dat complex bestaat uit een strand beach [alleen voor leden], een restaurant en ook een duikschool. Of dat laatste ook bij de transactie hoorde was de tipgever niet bekend.
Passanten ofwel niet-gasten van Havana Beach dat is omgedoopt in Nikky's Beach hebben geen toegang tot beach en restaurant ..
Levensloop
Johannes Hendrikus, beter bekend als Hans Spierings, werd op 2 juni 1954 in de Kokse Poort geboren als kind van een buitenechtelijke relatie. Door de gezondheidstoestand van zijn moeder [ spierziekte en later kanker] heeft hij vele jeugdjaren in internaten doorgebracht. Dat heeft nogal wat impact gehad op zijn ontwikkeling.
Zoals hij eens zelf in een interview voor de krant vertelde,.was hij '...geen lieverdje'. Na een vechtpartij is hij eens in de cel beland. Die tijd was aanleiding om tot bezinning te komen. Hans nam zich voor zijn gedrag te verbeteren.
De 54-jarige Johannes, roepnaam Hans van Meesen. foto © paul kriele, 8 november 2007. |
Het was in die tijd ook de omwenteling van Hans' activiteiten naar de onroerend goedmarkt.
Joop van Meesen had ook nog twee dochters Joke en Annie. Daarnaast heeft Hans ook nog twee halfzusjes van Hans' moeder en diens tweede echtgenoot Verkruijsen: Sheila en Nathalie.
Moeder van Meesen- Aalders overleed op 54-jarige leeftijd aan kanker.
Hans' zus Joke van Meesen trouwde met Jan Damen. Joke en haar zoon Henri geven les in countrydance.
Uitgebreide levensloop
Hans van Meesen werd als Hansje Spierings in de Uilenburg geboren. Moeder Alders was alleenstaand. Pas op 25-jarige leeftijd ontdekte Hans dat ie een andere biologische vader dan Spierings had: Jopie van Meesen. Dat was een Rotterdammer die bij zijn moeder Alders een kind verwekte en de benen nam.
'Alders is een grote familie die afkomstig is uit de Vogelwijk.De een had een schildersbedrijf en de ander is groot geworden in de papierhandel.
Spierings, waar ik eerst naar genoemd ben, is de vader van mijn zussen Joke en Annie. Dat zijn dus mijn halfzussen. Maar Sheila en Nathalie die zijn weer van Jopie van Meesen.'
Van Meesen vindt dat ie het meest op zijn vader lijkt. ‘Jopie Meesen stond in Rotterdam en Den Haag bekend als beroepsgokker en smokkelaar. Hij was de eerste die hasj liet binnenkommen. Daar heeft ie indertijd miljoenen mee verdiend. Later is hij in het onroerend goed gegaan en in de autohandel. Die man heeft goed geboerd. Van zijn geld kon hij een villa kopen in Marbella waar hij ook aan zijn eind is gekomen.’
Zieke moeder
Hans heeft tot zijn 4-5e jaar in de Kokse Poort gewoon, maar hij zegt zich daarvan niets meer te herinneren.
Mijn moeder heeft altijd een ziekbed gehad Ze leed aan een spierziekte en later kreeg ze kanker aan haar alvleesklier. In die jaren heb ik altijd voor haar gezorgd. Ze is jong, op haar 53ste, gestorven.
Van de Kokse Poort zijn we naar de Anderlijnstraat verhuisd in de Graafsewijk.
In die tijd was de latere bisschop mgr. Bekkers kapelaan in de Bartjes. Door zijn tussenkomst is Hans in een tehuis de Krabbenbosch geplaatst. De Krabbenbosch dat werd geopend door mgr.Bekkers.
Dat moet al rond zijn 3e jaar of zelfs eerder zijn geweest. De aanleiding tot buitenhuis plaatsing was, dat er met Hans thuis niets te beginnen viel. ‘Ze vonden mij onhandelbaar. Ik was erg brutaal en driftig en wilde altijd dat ze mijn zin deden. Dan sloeg ik er wel eens op.’
Maar van dat tehuis kan ik me niet veel meer herinneren. Ik was nog geen 3 jaar.Als mij zoiets met mijn kinderen zou overkomen. Dat zal niet gebeuren. Ik zal nooit mijn kinderen naar een tehuis sturen. Het kwam ook omdat mijn moeder een andere man had gekregen. Ze kreeg kennis met Jan Verkruijsen. ‘Het was misschien ook gemakzucht van hen. Ze konden mij niet aan en dan was dit de gemakkelijkste oplossing.’
Na een paar jaar kwam Hans weer thuis. Vanaf zijn vijfde groeide de peuter op in de Graafsewijk waar hij naar de kleuterschool ging. En daarop naar de lagere school in de Lagelandstraat. Maar toen- Hans was ongeveer 10 jaar - werd zijn moeder ernstig ziek.‘Mijn Ome Hans kon daar niet mee omgaan en mijn vader ook niet. Toen is besloten dat ik naar het tehuis de Overberg zou gaan. In dat tehuis, dat volgens mij ergens bij Arnhem lag, zaten moeilijk opvoedbare kinderen.’Rond zijn elfde is hij weer teruggekomen en heeft de lagere school afgemaakt.‘de Spierings’ gedroeg zich toen al als leider van een club vrienden met het pesten van andere schooljongens, oorlogje voeren, riddertje spelen en kattekwaad uithalen. Hun tegenpartij was vaak de jongens van de Pelssingel met wie ze straatgevechten aangingen.Mijn zusjes Jopie en Annie hebben eigenlijk altijd bij ons gewoond. Die gingen normaal naar school. En ik was altijd buiten.
‘Het was voor mij net zoals andere jongens hun jeugd doorbrachten. Vanuit de Graafsewijk zijn we, toen ik een jaar of twaalf was, in Oost terecht gekomen. Dat kwam omdat moeder naar een betere buurt wilde. In de Van Beresteijnstraat vond zij een mooier huis.’ Toen ik eenmaal een jaar of 12-13 was, had ik motors die ik in m’ekaar zetten en ik deed crossen. En ik had er een hond bij.
We gingen toen naar een andere school dan in de Graafsewijk.Die school lag achterin de Rijnstraat.Aardje naar zijn .. moeder
Spierings’ karakter bleef onveranderd: ‘Ik was- laat ik het zeggen -heel eigenwijs. Iemand die het met mij rustig aan deed en op een normale manier, die had zich voor mij gewonnen. Maar iemand die het verkeerd aanpakte, daarmee liep het fout af. Dan gooide ik mijn kont tegen de klip. Heel tegendraads. Voor straffen was ik al helemaal niet in.. Dat werkte op mij averechts.
Mijn moeder was ook een hele eigenwijze vrouw. Dat ligt er net aan hoe je de mensen behandelt . De een kan dat beter als de ander. ‘Hans ging na de lagere school naar de LTS aan de Sportlaan. Daar koos hij voor de richting houtbewerking. ‘Je had toen nog nergens geen benul van, timmeren vond ik leuk en ik zette van alles in elkaar. Dus dan denk ik, nou dan gaan we timmeren.’
Later is ie meer in de techniek gegaan. Uit die jeugdjaren noemt Hans Benny van de Wal en Cock van de Wal met wie hij veel om ging. ‘Dat waren mijn vrienden.’
Naderhand is dat Martien van de Loo geworden en Tonny Smits.
‘Tonny Smits was vroeger een hele bekende. Tonny was een karatejongen, een grote vent. Maar ik vermoed dat de drank hem zijn nek heeft gekost. Het was mijn vaste maat. Met hem heb ik ook de sportschool opgezet. In een keer vonden ze hem dood in zijn bed.De LTS heb ik maar 2 jaar gevolgd. Omdat we thuis geld nodig hadden ben ik op mijn 14e gaan werken.’
Vanaf zijn 14e aan het werk
Na de LTS is Hans in een timmerfabriek gaan werken, maar namen en feiten komen niet echt helder in hem op. ‘Dat is al zo lang geleden. Dat was een keer op de Vutter. Daar heb ik nog eens in mijn hand gesneden. Dat was reden voor mij ermee te stoppen.’ Na die tijd volgen er tal van baantjes en werkgevers. ‘Ik heb er wel 50 gehad. Eerst in de houthandel, toen ben ik in de Kunsthandel terecht gekomen. Dat was in de Verwersstraat bij Borzo. Daarna kreeg ik een baantje in de fietsenhandel.Daarop ben ik gaan werken als schilder en toen ben ik uiteindelijk bij mijn vader terecht gekommen. Die had een benzinepomp. Mijn tweede vader, dus. Al was ik nog jong, ik verdiende toen al meer dan mijn vader.
Hij gaf me een eigen benzinepomp op het Heetmanplein. Daar deed ik de olie verversen. Dat was hele dure olie voor die dure auto’s die er langs kwamen. Dan deed ik er altijd goedkope olie bij. Ook banden opkrikken, nieuwe profielen inleggen.Van het een kwam het ander. Want ook in de autohandel hield Hans het niet lang uit.
Zijn wispelturigheid verklaart ie aan zijn karakter. ‘Ik waar moeilijk. Eerst gaat het nog goed op mijn werk. Ik vond dat ik erg mijn best deed. Maar als de baas ergens aanmerkingen op had of tegengas gaf, dan was het voor mij: Houdoe en ik was weg.Hans vergeet nooit meer de tijd van de koppelbazen. ‘Ik was 16 jaar. Pijnenburg en Teulings die waren daar goed in en hielpen me aan werk. In Duitsland kon ik in de bouw beginnen met plaatwerken, metselen sjouwen. Je kent dat werk wel. Daarmee verdiende ik 500 gulden in de week ! Dat ging goed. Maar het was wel in München. Je was een week van huis en werkte van ‘ s morgens tot ’s avonds 6. Als ik mijn bed zag sliep ik al bij wijze van spreken.
Ik heb daar een paar jaar in pension gezeten. Op een gegeven dag moest er geld gedeeld worden over het verrichtte werk. Omdat ik nogal jong was kreeg ik, naar mijn idee, minder dan waar ik recht op had. Dat pikte ik niet. Door die oneerlijkheid ben ik opgestapt. Eenmaal weer thuis ontmoette ik Daantje van Laarhoven, een Bosschenaar. Die had een bedrijf dat in België actief was in de plaatmakerijen, voor benzineleidingen.'
kampioen Teak-wondo
In zijn jonge jaren was Van Meesen een vechtersbaas een kwaliteit die hij kon uitleven in streetfighting.
In die ontspanning ontmoette hij Ad van Emmerick de toenmalige coach van de Nederlandse Teak-wondobond. Ad gaf hem het advies zijn vechterskwaliteiten om te zetten in een meer professionele sportbeoefening. Intensieve trainingen maakte hem tot een real-fighter die bekend werd in de teak-wondosport.
Veel tijd bracht hij door in Antwerpen waar hij ook diverse speelautomatenzaken opzetten. In de Antwerpse sportstadions leefde hij zich uit in de Japanse vechtsporten. Hans Spierings, zoals hij toen nog heette, behaalde diverse titels:
drie maal Nederlands kampioen Teak-wondo, twee maal de Europese titel, drie maal de open Belgische titel,eenmaal Joegoslavische, eenmaal de Deense titel en twee maal het open Duitse kampioenschap.En last but not least versloeg hij twee maal de wereldkampioen.
Zijn ervaringen en kennis droeg hij over hij zijn pupillen. Want inmiddels [1982] had hij samen met Sjef Vos een taek-wondoschool geopend. Uit die school zijn diverse kampioenen voortgekomen. Sjef was de eerste niet -Europeaan die wereldkampioen teak-wondo werd. Daarnaast behaalde hij ook nog diverse Europese en Nederlandse titels.
In 1982 startte hij in de Sumatrastraat boven Karwei, een sportschool voor fitness, aerobic bodybuilding en andere sporten/trainingen.
speelautomaten
Het jaar 1983 was een omslag en tegelijk een nieuwe brancheverkenning. Een zakenrelatie bracht hem op het spoor van de speelautomaten. Met een nieuwe formule ging hij de markt verkennen en bewerken. Vervolgens ging hij ook zelf horecapunten werven zodat hij zich verzekerd wist van plaatsing van zijn Moonlightautomaten.
Van oud-wielrenner Ceesje Pijnenburg kocht hij in 1984 het perceel Engelsedijk 5. Op dat terrein kon hij zijn zaken verder ontplooien. Pijnenburg exploiteerde cafetaria De Smulsmurf [tegenwoordig cafetaria ' t Hofstadje] op het Hinthamereinde. Cees had ook café 't Trefpunt.
Blauwe Druif
Vervolgens verkreeg hij - naast Leo Wolfs - een deel over de horeca-exploitatie van de IJsbaan de Vliert. Wijlen Leo Wolfs [+2000] was de eigenaar van De Blauwe Druif op de Markt/hoek Kolperstraat.
De zaken van Hans verliepen erg voorspoedig. Na verloop van tijd begon hij aan weer eens aan een ander project. Zo kwamen in die tijd de broodjeszaak Oliver [naast Top-Corner] op de Markt, dancing Papillon [einde Vughterstraat], de Basiliek hoek Torenstraat/Hinthamerstraat in zijn beheer. Van Rinie Eekels nam hij het café in de Minderbroedersstraat over dat Elise ging exploiteren. Eilse runde in die tijd ook al café Rembrandt in de Karrenstraat. Van Hans Oeben nam hij café de Spotvogel in de Karrenstraat over.
relaties
De zakenman heeft drie kinderen uit zijn huwelijk met Fien van de Loo: Elise [*1972], Christian [*1974] en Hansje[*1981].
In de tijd van zijn tweede relatie [1984-1999] -met Mieke van Schijndel - kwam zoon Rob [*16-8-1985] ter wereld.
Van Meesen raakte in 2002 bevriend met S. Hendrikx. Uit hun relatie is dochter Fenna [* juni 2002] geboren.
Zijn tweede partner- Mieke van Schijndel- bewoont een landhuis bij een van de wielen aan de Engelsedijk in Orthen, waar overigens ook zijn eerste ex-vrouw Fientje -aan het begin van die dijk- woont.
Moeder Fien en Elise runden de sauna Deshima. Elise heeft ervaring in enkele horecazaken [Minderbroedersstraat/Rembrandt Karrenstraat] en zoon Hans [van Hans en Mieke] leidt feestcafé Fortuyn.
Christian is eigenaar van de sectie ' speelautomaten' onder de naam Meesy' s, kantoor houdend op Hinthamerstraat 150. Daarnaast leidt hij coffeeshop Twins op het eind van de Maastrichtseweg.
Uijlenburght
Door zijn activiteiten in de Bossche horeca raakte hij nog meer met deze wereld, die soms meer op een onroerend goed-zakenmarkt lijkt, betrokken.
Inmiddels werden aan zijn domein nog enkele horecazaken toegevoegd: ondermeer Broodjeszaak Drakenexpresse [inmiddels doorverkocht], eethuisje Jeroen Bosch in de Ridderstraat dat overigens weer is doorverkocht, café ‘ De Stad Oss’ in de Hinthamerstraat en op Molenstraat 23 restaurant Le Normandie dat hij de naam gaf van ' t Voorgerecht. Daar begon hij een zgn.loungerestaurant diner en na afloop loungen bij de piano. Het pand werd gekocht van Jack Hompes en is verhuurd. Het appartement erboven is van Ted de Haas gekocht
Inmiddels heet 'Het Voorgerecht' vanaf begin december 2002 'De Uijlenburght'. Marc Bouman die het met An Kiat Han had overgenomen zou overnemen. Maar door het plotseling dramatisch heengaan [27-11-2002] van zijn compagnon Kiat Han gaat deze kok het restaurantje per 14 december 2002 alleen voortzetten.de Carrousel
In de tijd dat Joop van Zantvoort restaurant 'De Koets' verkocht, had Hans al de Carroussel opgezet samen met Mario van Driel [inrichting]. Jan van Son was door hem als beheerder aangesteld. Kort voor de opening raakte Hans in gesprek met Joop van Zantvoort. Die zakelijke ontmoeting leidde tot verkoop van de Carrousel aan Van Zantvoort die voornemens was in de regio meer van dergelijke zaken te gaan opzetten.
De lezing van Joop van Zantvoort
Het is rond de Caroussel een welles nietes spelletje over de originele opzet van dit etablissement.
Terwijl Mieke duidelijk aan de hand van twee data -in augustus [verkoop] en september [de opening] -aangeeft dat de Caroussel een initiatief is van Hans reageert Joop van Zantvoort dat de idee en de naam van deze nachtclub van hem afkomstig zijn. Joop:'Hans wilde met Jan van Son de Caroussel openen er naast een hoerentent beginnen.'
Van Zantvoort staaft zijn uitspraken door er aan te herinneren dat de architect er bij aanwezig was, terwijl Mieke stelt dat Jan van Son door Hans is aangesteld en die wilde er op zijn beurt een compagnon bij zoeken. Door de datum van de verjaardag van haar zoon Rob [augustus] te koppelen aan de opening [drie weken later], kan er in die tussentijd nooit van én een opzet én een verbouwing én een opening sprake zijn geweest, aldus Mieke van Schijndel.
't Amsterdammertje
De broodjeszaak 't Amsterdammertje is voor Elise verbouwd. Inmiddels is deze zaak in handen van Pietje de Weerd geweest, want De Weerd verkocht hem door aan de snack-gigant Boers, die onder meer eigenaar is van Kees Kroket op hoek Visstraat/Karrenstraat en de gelijknamige friteszaak vooraan op de Hinthamerpromenade nr. 5.
Schilderstraat prostitutie
Van Meesen raakte meer recent bekend als de eigenaar van panden in de Schildersstraat waar onder beheer van Cor van der Steen 'gelegenheid werd geboden' en van massagehuizen en een sexboetiek in de Hinthamerstraat.
De verklaring daarvoor is het feit Van Dongen [Stationsweg ] als makelaar de panden in de Schildersstraat in portefeuille had. Aanleiding tot die verkoop was de gezondheidstoestand van de toenmalige eigenaar Cor van der Steen. Diens ziekte greep zo ernstig om zich heen dat Van der Steen om verzekerd te zijn over het voortbestaan van zijn bedrijf, zo spoedig mogelijk tot een transactie wilde komen.De transactie is voltrokken !, Van Meesen verkocht hem de pandjes voor € 3,2.
Van der Steen overlijdt en nog geen maand later staat de gemeente bij de weduwe op de stoep om de pandjes te kopen.... Door de publiciteit viste de gemeente achter het net. Vermoed wordt dat het een bewuste strategie is geweest van Van der Steen, of beter gezegd een sluwee manoeuvre van Van Meesen...
Hier stelt Hans' tweede echtgenote- Mieke van Schijndel- dat met die aankoop Hans de eerste stap zette in de wereld van prostitutie:'De bemoeienis van Hans van Meesen met dit verschijnsel is louter zakelijk geweest. De sexboetiek in de Hinthamerstraat 114 werd door hem gesloten en uiteindelijk is de gevel aangepast. Hoewel er een horecabestemming op het pand rust is er geen loesche bar van gemaakt. Zijn aankopen van onroerend goed zijn steeds bedoeld als belegging en als bestemming voor zijn speelautomaten,' licht Mieke toe
einde Bossche raamprostitutie
Het tijdperk raamprostitutie is onder het bewind van burgemeester Ton Rombouts-een politicus van CDA-huize- nagenoeg geëlimineerd, nadat onder wethouder mr. Geert Verkuylen [onder meer Financiën en Economische Zaken] in 1991 de tippelzone op de Parallelweg onder druk van het bedrijfsleven aldaar, werd verboden.…
De SWH heeft het merendeel van de pandjes in de Schildersstraat gekocht sommigen zijn afgebroken en hebben plaats gemaakt voor flats.
Robbie wordt volwassen
Advertentie op de felicitatiepagina van het Brabants Dagblad van zaterdag 16 augustus 2003. Zoon Rob [*16 -8-1985] uit de relatie van Hans met Mieke van Schijndel.
Nauwelijks opvallend en toch herkenbaar, een Kleintje tussen de felicitaties. [Brabants Dagblad, 25 februari 2003].
Singeltje Ma ma'
Bovenstaande advertentie is niet de enige steun die Van Meesen van zijn familie krijgt. Eerder heeft hij een singeltje opgenomen met het liedje Ma ma. Dat realiseerde een vriend van hem om het af en toe eens af te draaien als ie gevangen zat... In welke studio het plaatje werd opgenomen is ons niet bekend.
===========================
De bv's, die op de naam Hans van Meesen staan geregistreerd.
Van Meesen Holding
Van Meesen Karrenstraat
Jachthaven van Meesen b.v.
België Speelautomatenzaak
Onroerend goed/Havana Beach [Nikky's Beach op Aruba [vanaf juni 2010]
Aalst [Gld.] exploitatie Camping De Maasplas [eigendom van De Zanglijster ofwel P.van Amelsfoort]
Ammerzoden: dijktalud aan de Molendijk [optie voor uitbreiding haven/recreatie]
chalet, tuin en erf bouwterrein en weiland aan de Molendijk
jachthaven gekocht van Jack Hompes
Antwerpen: speelautomatenzaak nabij Grote Markt. Erboven 7 studio' s. Eerste etage is woning annex kantoor/vergaderruimte.
van Hans van Meesen.
Nijmegen: Nieuwe Markt 40, 40a huis, erf en schuur
Den Bosch: Eendenkooi 9
Molenstraat 23 loungerestaurant 't Voorgerecht, vanaf 14-12-2002 De Uijlenburgt met Marc Bouman als uitbater.
Engelsedijk 5*, gekocht van Peperkamp van de Bron, [Engelsedijk 7 waarover we eerder berichtten, was voorheen de villa van Miek Somers en is niet in eigendom bij Van Meesen,
Oude Engelenseweg 2, 14-20 [verhuur studenten],
benedenetages verhuurd aan Horesca [Robben] in gebruik als café De Dartscorner
Oude Engelensenweg,16,16A, 18 bedrijfspand
Winkel/bovenwoning Ridderstraat 3B
Hinthamerstraat 114 [Massagesalon]
Hinthamerstraat 187/ St.Jacobstraat 2 en 4 café, bovenhuis
Hinthamerstraat 150 winkel/huis,kantoor Meesy's speelautomaten
voormalig café Rembrandt Karrenstraat [eerst in de Visstraat]
Café De Spot Karrenstraat
De Zwarte Peter samen met Joop van Zantvoort, die er de Carrousel van maakte.
Op perceel 044 13 are,10 centiare grond
Engelensedijk 5: 2 hectare, 21 are en 70 centiare grond
Engelensedijk 6: huis, tuin en garage op 5 are 20 centiare
Schildersstraat 1, 3 en 5 doorverkocht aan wooncorporatie Brabant Wonen.
Vughterstraat Papillon [korte tijd eigendom]
Orthen Orthen 190BY garage
Spanje Ibiza: café Rembrandt
Voor meer onroerend goedpagina's zie Groenewoud, Van der Miessen en Viguurs.[Later nog in te voegen in nieuwe site]
© Bastion Oranje/paul kriele. Deze pagina is gestart op 5 juni 2002 en op verzoek in november 2007 aangepast.
In augustus 2010 enige aanvullingen en correcties aangebracht
Terug naar boven