HansvMeesen sloopt illegale villa na dreiging bestuursdwang

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2011 | Gewijzigd op: 20-10-2011
De gemeente heeft Hans van Meesen gedreigd met bestuursdwang als de zakenman, die net een maand terug is van een Arubaans avontuur, de villa op het landgoed in de Kerkhoek, aan de Engelsedijk niet afbreekt. Van Meesen die er zelf woont, liet er - illegaal - een villa voor zijn zoon Rob van Meesen bouwen. Over die bouw loopt al twee jaar een proces. Omdat Van Meesen zegt dat het om een bestaande bouw gaat die uitgebreid wordt. Daarover verschillen partijen van mening. Maar de gemeente heeft opnamen van de situatie vóór de bouw. 

Luchtfoto van de locatie Van Meesen aan de Engelsedijk 5. Rechts het woonhuis [1.] en links de illegale bouw [2.] die wordt afgebroken.

Intussen is het proces al ten nadele van Van Meesen, beëindigd. De advocaat van de zakenman diende twee maal een voorlopige voorziening in, dat werd afgewezen en een beroep bij de Raad van State, dat ongegrond werd verklaard. 
 
Hans van Meesen, die in een zaak over een illegale bouw op zijn landgoed aan de Engelsedijk aan het langste eind trekt.

foto © paul kriele, 8 november 2007.
 

De gemeente heeft hem nu opgelegd de villa af te breken, zo niet dan volgt bestuursdwang, wat betekent dat de illegale bouw op kosten van Van Meesen door de gemeente wordt afgebroken.
Maar Van Meesen heeft - in een onlangs plaatsgevonden gesprek- toegezegd dat vóór april 201 2 de bouw is weggehaald. Die tijd zegt hij nodig te hebben om vervangende woonruimte voor zijn zoon te zoeken.

Rob van Meesen, die inwoont bij zijn vader. Van Meesen sr. liet voor hem een chalet op het landgoed in de Kerkhoek bouwen. Maar die villa moet  - omdat het een illegaal bouwwerk is - afgebroken worden, zegt de gemeente.


foto paul kriele,  23 januari 2009.

Zie ook het eerste bericht over de Villa van Van Meesen: Proces illegale bouw loopt nog dd. 11 mei 2010

Terug naar boven