Advocaat Moszkowicz pleit Van Meesen sr. vrij

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2008 | Gewijzigd op: 14-04-2010
Uit een tip is ons ter ore gekomen dat de 69-jarige 'Ron', een van de drie hoofdverdachten,  de vader is van een bekende horecatante in de Korte Putstraat:  Ron dV.

Foto van Rob van Meesen op diens Vakantieadres in augustus 2008.
 
Naast de 69-jarige Ron  de V. en de 23-jarige Rob van M. houdt Justitie ook Hans van Meesen betrokken bij de schilderijenroof. Onterecht, aldus Van Meesens advocaat Bram Moszkowicz.
foto © paul kriele, 8 novemebr 2007.

Advocaat Moszkowicz pleit Hans van Meesen als een van de hoofdverdachten in de ‘Haarlemse’ schilderijenroof vrij. Moszkowicz zegt dat de vijf schilderijen niet door toedoen van Van Meesen zijn verkocht en de in beslagenomen munitie en wapens niet bij Hans van Meesen zijn aangetroffen. Dat betekent dat de 69-jarige Ron en Rob van Meesen jr., wat die roof betreft, de hoofdverdachten blijven.

Justitie moet nu de exacte rol van Van Meesen sr. gaan aantonen Eerder werd het aspect ‘lid van een criminele organisatie’ ingetrokken. Maar als Van Meesen aan zoon Rob op zijn landgoed gelegenheid heeft gegeven, dan keert die ‘kwaliteit’ Van Meesen weer ten nadele.

Moszkowicz was in het tv-programma Pauw en Witteman van woensdagavond 17 september 2008 te gast. Daar bracht Van Meesens advocaat  ‘de in Den Bosch wereldberoemde en vrij flamboyante en soms grof gebekte, maar puur sang ondernemer, nog eens in beeld. Van Meesen, die veel horecabedrijven heeft, is iemand met het hart op de tong,’ aldus Moszkovicz.
Daarbij haalde de Amsterdamse advocaat  nog eens de zaak van 2002 [intimidatie en fraude] aan, waarvoor hem ‘als lid van een criminele organisatie’, eerst 7 en vervolgens 4 jaar werd opgelegd. Maar Moszkowicz gaf aan, dat ‘.. zoon Rob apart op het erf van diens vader woont. Daar zijn de spullen in beslag genomen. Het hoeft niet zo te zijn, dat Van Meesen wist, of betrokken was bij, wat zijn zoon daar doet en deed.’
Moszkowicz verder: ‘Hans van Meesen speelt geen rol in deze kwestie. Voor zover door de nu opgelegde status van ‘beperking’, die op Van Meesen van toepassing is, de stukken openbaar zijn, heb ik geen zwaarwegende beschikking tegen HvM aangetroffen.

Zie ook de site van Rob van Meesen

Terug naar boven