Hoger Beroep van Hans van Meesen, diens zoon Rob en R.de V. uitgesteld

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2012 | Gewijzigd op: 23-11-2020
In de zaak rond de heling van vijf laat middele eeuwse werken uit het Frans Halsmuseum is het hoger beroep dat Hans van Meesen [57], diens zoon Rob [26] en de 73-jarige Bossche kunsthandelaar R.d.V. instelden, uitgesteld. Oorzaak is  een nader onderzoek, na de suggestie van de verdachten dat  de in Nederpelt woonachtige Nederlander dubbelspel zou hebben gespeeld. Deze Walter W.  was handlanger. Bij hem werden de schilderijen, voordat ze op 13 september 2008 in Boxtel in handen kwamen van een infiltrant van de politie, opgeslagen. Maar W. werd vrijgesproken.
 
Hans van Meesen en diens zoon Rob wachten de uitspraak in Hoger Beroep af die maandag 23 april 2012 -na uitstel -volgt. Advocaat  Bram Moszkowicz wil eerst dat de rol van de handlanger Walter W. in Neerpelt wordt uitgezocht.
foto's © paul kriele,  8 november 2007 en 1 april 2009 [boven]

Advocaat Bram Moszkowicz wil eerst dat de rol van de handlanger Walter W. in Neerpelt wordt uitgezocht. De officier van Justitie die daar een antwoord op kan geven, was niet op de zitting aanwezig.  De volgende week gaat het Hoger Beroep van de Van Meesens daarom verder, meldt het Brabants Dagblad.