Vader Hans onschuldig, aldus zoon Rob van Meesen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-10-2008 | Gewijzigd op: 08-01-2010
Vader Hans [54 jr.] en rechts zoon Rob van Meesen [23 jr]: de een weet niet  wat de ander doet, maar beiden wonen wel op hetzelfde landgoed... . links: foto © paul kriele, 8 november 2007.
Rechts: eigen foto van de site Rob van Meesen. 

Rob van Meesen [23 jr.] heeft in zijn verklaring tegenover de politie aangegeven, dat vader Hans van Meesen in de zaak schilderijenheling onschuldig is.
Teurlings,de raadsheer voor de 23-jarige Rob van Meesen, heeft dat aan de pers [Bastion Oranje, ANP en Omroep Brabant] bericht.  De 54-jarige Hans van Meesen, die op zaterdag 13 september 2008,-na een undercoveractie van de politie, waarbij vijf  17e eeuwse schilderijen werden gekocht, op zijn landgoed aan de Engelensedijk werd gearresteerd,  zou niets met de helingzaak te maken hebben. Bij die politie-actie werden ook twee dure auto's, motoren, wapens en munitie in beslag genomen.
Van Meesen werd verdacht van betrokkenheid bij die heling. De recherche was overtuigd van Van Meesens sr. aandeel, omdat zoon Rob van Meesen op hetzelfde landgoed als zijn vader woont. Beiden - Rob en Hans -houden vol dat ze van elkaar niet weten wat zij doen/deden en so wie so Hans niets met de vijf schilderijen, die in 2002 uit het Frans Halsmuseum werden gestolen te maken heeft.
In de zaak voor Hans van Meesen, die in Nieuwengein in de gevangenis zit,  treedt Bram Moszkowicz als raadsheer op.

versie Brabants Dagblad
Het Brabants Dagblad meldt dat het vooral draait om 100.000 euro's, die bij de inval van de 13e september zowel bij Hans als bij zoon Rob in huis zijn aangetroffen.
Hans zegt dat dat geld van diens zoon was en hij niet van de herkomst ervan afwist. Dat er wapens werden gevonden komt door de hobby van Rob...
Advocaat Moszkcowicz ziet in de verklaring aanleiding maandag om opheffing van de hechtenis van Hans van Meesen te verzoeken.