Hans van Meesen vrij

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2008 | Gewijzigd op: 23-11-2020
Hans van Meesen komt na ruim een maand na diens vastzetting vrij.

foto © paul kriele, 8 november 2007.

De 54-jarige Hans van Meesen zit morgen weer als vrij man thuis aan de Engelensedijk 5. Justitie laat de Bossche zakenman, die aanvankelijk behoorde tot de drie hoofdverdachten in de schilderijenheling, en vanaf 13 september 2008 in de Tilburgse gevangenenis opgesloten zit, morgen naar huis gaan.
Zoon Rob van M., die vorige week aangaf dat zijn vader in deze zaak onschuldig is, blijft voorlopig nog in hechtenis in Grave. De andere hoofdverdachte, de 69-jarige RondV, vader van een Bossche horeca-exploitante en verwoed kunstverzamelaar, mag thuis zijn zaak afwachten.
Hans van Meesen, die op de perspresentatie nog als lid van een criminele organisatie werd gekwalificeerd, werd ook al eerder door diens advocaat Moszkowicz [tv-programma Pauw en Witteman, 17 september 2008] vrijgepleit van betrokkenheid bij de zaak van de heling van 5 schilderijen uit het Frans Halsmuseum. Ook stelde Moszkowicz dat de in beslag genomen wapens en munitie niet van zijn cliënt waren.
Vrijlating van Van Meesen sr. betekent niet hij niet meer verdacht wordt van betrokkenheid bij de helingszaak.

Advocaat Van der Biezen niet verdacht in helingszaak schilderijenroof 27 oktober 2008.
De Bossche advocaat Arthur van der Biezen is niet langer verdacht in de helingszaak van vijf schilderijen uit het Haarlemse Frans Halsmuseum.
Toen de helingszaak rond 13 september erg actueel was, werd het OM vragen gesteld over de eventuele betrokkenheid van de Bossche advocaat bij die zaak. De Telegraaf had daarover gepubliceerd. 
Van der Biezen, die werkzaam is in het kantoor van Jan Hein Kuijpers, zou raadsheer zijn van een van de verdachten bij de diefstal van die schilderijen in maart 2002. Na onderzoek blijkt die verdenking onterecht en is de zaak geseponeerd.