Gemeente blokkeert actie 'fietsen' Groen Links

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2008 | Gewijzigd op: 15-12-2008
 
De actie van Groen Links: zaterdag 13 december 2008 werden stikkers geplakkt op verkeersborden aan de rand van het voetgangersgebied met de tekst dat fietsen voortaan is toegestaan. Peter van Doremalen kreeg bij die actie een boete opgelegd...

Groen Links was van plan zaterdag 13 december 2008 op 15 borden op en rond het voetgangersgebied stikkers te plakken die inspelen op de nieuwe regeling dat fietsen in het voetgangersgebied is toegestaan.
Maar het bleek dat de gemeente daarvan niet was gediend en  Stadstoezicht  opdracht gaf de actie te blokkeren. Via camera's kon de Hinthamerpromenade in de gaten  worden gehouden Fractieleden werden gesommeerd hun actie te beëindigen.
Peter van Doremalen,  gemeenteraadslid voor GroenLinks, kreeg een boete van negentig euro  wegens: '“Het (doen) aanbrengen/aangebracht houden van voorwerpen, inrichtingen of borden.”  De verbaliserend ambtenaar gaf overigens wel  toe er  -in principe - niet meer bekeurd wordt ivm het naderend opgeheven fietsverbod.
Groen Links, dat het vertrouwen heeft dat fietsers en voetgangers er samen wel uitkomen, wil dat de fiets door de binnenstad kan fietsen en daarmee een eind komt aan de onduidelijkheid. 
De partij stelt dat ze geen borden wil vervuilen, maar de burger vertelt wat allang besloten is.