Burgemeester Rombouts tekent op vol schoolplein 'Petitie Brandon'

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2014 | Gewijzigd op: 01-04-2014
Vanmiddag, maandag 31 maart 2014, heeft burgemeester Ton Rombouts op een vol schoolplein van de Kamelon in de Leonardus van Veghelstraat en in de volle zon een petitie ondertekend tegen de uitzetting van Brandon Karanja  terug naar Kenia en vóór het hem verlenen van een uitzondering op de uitzettingsprocedure en hem en zijn moeder een verblijfsvergunning te verlenen. 

 foto's © paul kriele, 31 maart 2014.  Brandon Karanja en diens moeder Christine temidden van een paar honderd schoolkinderen van de Kameleon.

Rombouts zei tegen een grote en  luidruchtige kinderschare dat  hij een brief aan staatsecretaris Teeven had gestuurd. Rombouts vroeg hem kort gezegd voor Brandon een uitzondering te maken. De burgemeester zei dat hij staatssecretaris  Teeven ook had gebeld. In dat gesprek kreeg hij als antwoord dat de brief zeker serieus zou worden genomen.

De ontvangst door de steungroepouders 'Brandon moet blijven' met Daan Weijlers. De toespraak van de burgemeester met naast hem Brandon en zijn moeder Christine.
De petitie-ondertekening door burgemeester Rombouts op het schoolplein. Een juichende en 'Moet blijven' roepende
schooljeugd op het schoolplein van de Kameleon.


foto' s © paul kriele, 31 maart 2014.

Rombouts vroeg aan de jeud op het schoolplein aan de Antoon Derkinderenlaan, waar ook nogal wat pers aanwezig was, ' ...nu, maar ook in de komende maanden en zelfs jaren, een kring te vormen rond Brandon om hem daarmee te steunen in de procedure die nogal wat tijd kan vergen. Met jullie handtekening maken we een goede kans,' aldus Rombouts.
BurgemeesterRombouts  ondertekent
de petitie met naast hem Brandon
.
foto © henk van esch, 31 maart 2014.

Ontvangst door steungroep ouders 'Brandon moet blijven'
Op het schoolplein werd de burgemeester rond half twee ontvangen door Daan Weijlers van de steungroepouders 'Brandon moet blijven'. Daan vergezelde na een korte inleiding, de burgemeester naar de plek van het handtekening zetten. Vooraleer dat gebeurde deed de burgemeester, na een uitleg over zijn actie richting staatssecretaris Fred Teeven te hebben gegeven, nog zijn oproep aan de schooljeugd.  

zie ook artikel Opening Kameleon West opde Vliert  dd. 21 augustus  2013.

Terug naar boven