Mark Rutte aan 'het fris' bij Gusto

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-04-2014 | Gewijzigd op: 02-04-2014
Premier Mark Rutte nam rond 13.00 uur met enkele leden, waarschijnlijk van zijn ministerie, wat fris bij Gusto in de Kolperstraat.

foto © paul kriele, 2 april 2014.

Na een begroeting en de vraag om welke reden hij Den Bosch bezocht, hield Rutte de boot af en vroeg beleefd om een moment privé te zijn. Maar Mark heeft als VVD-er wel iets met ondernemers.
Hij was blijkbaar getipt over de nieuwe promotiecampagne  van de winkeliers in en rondom het Fonteinplein. Rutte liet zich met de motor en initiatiefnemer van 'Het Bosch Kwartier', Willem Schütte van Boetnick, op de foto zetten en nam een brochure van deze ondernemersvereniging  mee.
Maar feitelijk, aldus een ingewijde VVD-er, was de premier op doorreis en stopte even in 's-Hertogenbosch om daar bij Albert van den Dungen een broodje te eten.
Dat hij bij Albert neerstreek kwam door het feit dat een van de bewakers Bas, als jongen al kind aan huis was bij Albert  en daar wel eens  een stukje kaas kreeg. Eerst wilde Rutte achteraf in de zaak zitten maar door de zonnige sfeer koos hij er toch voor op het terras een plekje te kiezen.