Petitie 'Brandon moet blijven' voor StaatssecretarisTeeven

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2014 | Gewijzigd op: 14-04-2014
Vanmiddag -maandag 14 april 2014- is in aanwezigheid van burgemeester Ton Rombouts en de 12-jarige scholier Brandon en diens moeder Christine Karanja aan staatssecretaris Teeven in diens departement de petitie 'Brandon moet blijven overhandigd. Brandon, die afkomstig is uit Kenia en net een paar maanden tekort in Nederland is voor een kinderpardon, vraagt om een uitzondering te maken voor uitzetting. Met op de achtergrond Daan Weijlers, de actievoerder van de steungroepouders 'Brandon moet blijven',  is de petitie met een verzoek voor een verblijfsvergunning, tot stand gekomen.
Met tijd te nemen voor dit moment heeft Teeven klaarblijkelijk positief gereageerd op een eerder telefoontje van burgemeester Rombouts naar Den Haag.
  Moment van de petitie-overhandiging in Den Haag aanm staatssecretaris Fred Teeven.
Rechts Brandon Karanaja, links staatssecretaris Fred  Teeven en rechts daarnaast burgemeester Ton Rombouts.


foto © henk van esch, 14 april 2014.
 

Staatssecretaris Fred Teeven luisterde aandachtig naar de kinderen van groep 8 van de basisschool de Kameleon. Brandon rechts op de foto luisterd aandachtig mee. Sophie en Batuan hebben samen bijna 4.000 handtekeningen in de twee mappen verzameld. Ze werden -  namens de hele school- aan de staatssecretaris aangeboden.

Niet parallele administraties

In 2013 werden 3.280 aanvragen voor een kinderpardon ingediend, waarvan er 1.450 [ruim de helft ] is gehonoreerd. Op dit moment lopen er nog 130 bezwaarzaken die niet werden erkend, aldus de Immigratie-en Nutaralisatiedienst.
Dat het mis gaat met de status van deze kinderen komt veelal ook door een niet parallele administratie: Blijkbaar komen de registraties van gemeenten en Rijk niet met elkaar overeen, of zijn de papieren die bij de gemeenten liggen niet bij het Rijk bekend. De Tweede Kamer wil daar wat aan gaan doen.