Prijswinnaars geveltuinenwedstrijd 2014

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2014 | Gewijzigd op: 01-07-2014
Dinsdagmiddag 1 juli 2014 reikte wethouder Huib van Olden aan de prijswinnaars van de jaarlijkse wedstrijd geveltuinen een boeket bloemen en een cadeaubon uit.
De geveltuinenwedstrijd  wordt georganiseerd samen met Brabant Wonen om de aanleg van een geveltuin te bevorderen en ook om het onderhoud ervan te stimuleren. Het doel is tot een mooier en schoner straatbeeld te komen. 
Van Olden zei in zijn speech in de patio van Het Noordbrabants Museum dat '.. wat jullie doen bij ons een gevoel van vrolijkheid bekruipt. Tuinieren doe ik zelf ook graag. Ik vind het mooi dat jullie de kunst hebben daar op een creatieve manier mee aan de slag te gaan. We jagen geen Efteling na, maar wel een plezierige woonomgeving.
Het is leuk en het verdient de erkenning van de gemeente en Brabant Wonen die in de stad 7.500 pandjes beheert.
Als stimulans hebben we een prijsvraag uitgeschreven,' sprak Van Olden.

Wethouder Huib van Olden temidden van de winnaars van de geveltuinenwedstrijd 2014.
vlnr dochter van Sabine Hess,  Sabine Hess [3e prijs], mevrouw Koelemij [aanmoedigingsprijs], wethouder Huib van Olden, mevrouw Wicks van Mulken [1e prijs] en Wim van Suijdam [2e prijs
].

foto © paul kriele, 1 juli 2014.
 

Wethouder Huib van Olden en Mark Hamers van BrabantWonen reikten de prijzen in het Noordbrabants Museum uit. Na koffie met Bossche bol was er voor elke winnaar een boeket bloemen en een cadeaubon.

Prijswinnaars
-De eerste prijs gaat naar mevrouw Wicks van Mulken op Brede Haven 37
Het kruidentuintje van Wicks van Mulken inspireert de buren zodanig dat die ook met tomaten en venkel [Harry de Haas] en anderen, ook met kruiden, zoals oregano en salie zijn begonnen. 'Het leuke is,' aldus Wicks,  'dat toen ik hier in 1977 kwam wonen, we op eigen initiatief een 50-tal bomen hebben besteld en in de straat hebben geplant. Daarmee werd verhinderd dat er teveel 'blik' in de straat kwam.'
Van de andere kant vond zij het vreemd dat de gemeente haar in 1977 een brief stuurde dat ze geen hek en geen reclameborden in haar ondiepe tuintje van drie meter lang mocht plaatsen..En ook dat ze er geen puin gestort mocht worden....''

Wethouder Huib van Olden
feliciteert Wicks van Mulken
van de Brede Haven.

De 2e prijs naar Wim van Suijdam aan de Boschveldweg 457
De gevel van Wim van Suijdam aan de Boschveldweg 457 bevat niet alleen plantjesen bloemen maar is ook behangen met vogelhuisjes. Die heeft de bewoner zelf gemaakt. Er komen ook nog netjes in ook !

Wethouder Huib van Olden gaat in de patio van Het Norodbrabants Museum met Bossche bollen rond. Links Wim van Suijdam en middenin, in blauw pakje, Sabine Hess
.

foto © paul kriele, 1 juli 2014.

de 3e prijs voor Sabin Hess aan de Van de Weegensingel 23
Sabine Hess had ook een drijfveer om de voorkant van het huis op te sieren. Dat  stond daar voorheen helemaal vol met fietsen van de studenten die er boven wonen. Door er een tuintje van te maken zetten zij die voortaan aan de overkant. De gemeente heeft al toegezegd om er stallingsrekken te plaatsen.

Als aanmoedigingsprijs kreeg mevrouw Koelemij op Churchilllaan 72. Haar tuintje betekent een aanwinst voor de straat , zei de wethouder.  De aanleiding voor mevrouw Koelemij iets met de voorkant van haar huisje te doen, was dat ze het zo kaal vond in de straat.
 
1e prijs Brede Haven 37 voor Wicks van Mulken
  2e prijs voor Wim van Suijdam Boschveldweg 457.
3e prijs voor Sabine Hess op de
Van de Weeghensingel 23.
 
  Een aanmoedigingsprijs voor mevrouw
Koelemij op Churchilllaan  72.

foto's © paul kriele,  1 juli 2014.Terug naar boven