Nieuws..? : Vakantietijd komkommertijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-07-2014 | Gewijzigd op: 27-07-2014
Er was sowieso nieuws de afgelopen week. Maar concentrerend op ’s-Hertogenbosch viel er weinig te melden. Echt komkommernieuws was de ruzie om een eerder verkochte kaketoe. Ook dat de kritiek door ’De Kring’ op de herinrichting van het kruispunt Hekellaan/Oude Dieze voorpaginanieuws was, tekent het aanbod van ‘nieuws’ in de zomer.
'De Kring' vindt onder meer, dat de ruimte voor de wachtenden voor rondvaarten bij De Groote Hekel in de klem komt te zitten.Het kruispunt Hekellaan-Oude Dieze wordt opnieuw ingericht, met name de oversteekplaatsen worden verruimd en veiliger.

foto © paul kriele, 9 maart 2014.

Daarnaast waren er ook wel twee bijzondere berichten:
-Dat uiteindelijk, na veel commotie en gedoe in de Brabantse drugswereld, de grondlegger van The Grass Company in Thailand wordt opgepakt. Het blijkt dat er allerlei smerige zaakjes achter de handel en wandel van deze 53-jarige Tilburgse zakenman schuilen.

Justitiecomplex  verkocht
-De koper van het Justitiecomplex op de Spinhuiswal/St.Jorisstraat Marcel van Rensch [Vareks bv] heeft blijkbaar intuïtief en niet volgens een –vereist ! –ondernemersplan zijn handtekening onder de bieding voor het complex gezet.
Zie artikel: Justitiecomplex verkocht dd. 8 juli 2014.


Een deputatie van Vareks bv uit Horst olv Marcel van Rensch bezoekt op 14 juli j.l., na de
geslaagde bieding op het complex, nog
eens het Huis van Bewaring in de St.Jorisstraat
.


foto © paul kriele,  14 juli 2014.
Het oude Justitiecomplex in de St.Jorisstraat/Spinhuiswal krijgt
een nieuwe bestemming
.

foto © paul kriele, 11 juli 2007.

-Evenmin nieuws, maar wel een adequate actie is die van het CDA om de fietsenrommeligheid in de binnenstad aan te pakken. Die is mede te wijten, aldus de brief van 24 juli 2014, gericht aan B&W, aan het gemis van een fietsenstalling in de Doode Nieuwstraat, die werd opgeheven. Het effect is bijvoorbeeld te zien aan de wanorde die elke dag voor de HEMA heerst. Het CDA wil die fietsenstalling heropenen.


Elke dag wordt de illegale
fietsenstalling bij de Hema groter.
Oorzaak is het opheffen van de fietsenstalling in Doode Nieuwstraat.

foto ©  paul kriele, 25 februari 2013. 
 

De gemeente heeft Bastion Oranje -na vragen- eerder laten weten dat dit aspect bij de HEMA geen aanleiding is om maatregelen te nemen. 'Het is daar niet anders dan op andere plekken ..'


Terug naar boven