Gladjes op [de] weg/ Brabantse Elfstedentocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-01-2009 | Gewijzigd op: 06-01-2009
1. Glad op weg of plat op de straat. 2. Elfstedentocht .
Een eenzame schaatser op de gracht langszij de Singelgrachtweg in het Bossche Broek. Overdag was het er wel drukker en wellicht morgen op de woensdagmiddag ook.

foto © marc venrooij, 6 januari 2009.

1. Glad...
Voor veel wandelaars en fietsers was het de laatste dagen moeizaam voortbewegen. De gemeente strooide karig, vaak wel 's avonds laat, maar 's morgens zag je nauwelijks een strooiwagen.
In de Verwersstraat gingen op de kruising met de Lange Putstraat heel wat scholieren onderuit.
Op Zuid waren mooie ijsbanen te zien: trottoirs en straten die blonken tegen het spiegelend zonlicht.


Hildebandstraat en Coornhertstraat en Van Maerlantstraat op Zuid leken ijsbanen. In de Verwersstraat kon geen fietser veilig zonder te vallen wegkomen.  foto's © marc venrooj, 6 januari 2009.

Op het kruispunt Verwersstraat/Lange Putstraat zijn heel wat scholieren onderuit gegaan. Voetgangers moesten zich aan de muur vasthouden.
foto's © marc venrooij, 6 januari 2009.

Schaatspret IJzeren Vrouw
Eindelijk -na jaren -ligt de IJzeren Vrouw dicht. Er kan geschaatst worden.
De vrieskou levert mooie taferelen en vergezchten op.  Zie de site van Herman van Boxtel

Vier taferelen in de richting van de Vliert [l -onder]  en de Ophoviuslaan [boven]  en rechts onder met de Munteltuinen op de voorgrond.
foto's © herman van boxel, 6 januari 2009.

Elfstedentocht

2. Op zaterdag 10 januari voltrekt zich door Brabant een Elfstedentocht, niet op het ijs, maar  per bus. Het is een wedstrijd van de Provincie waaraan iedereen gratis kan meedoen. Degene die de slimste route per bus uitstippelt en daarmee de meeste stempels verzamelt, is winnaar van een prijzenpakket ter waarde van € 2500. Deze ‘Elfstedentocht per bus’ is de officiele start van de proef, waarbij busreizigers tussen de 12-65 jaar vanaf 1 januari voor  € 0,60 cent per rit  [in de spits € 0,90] kunnen reizen.


Terug naar boven