Start aanleg glasvezel in Paleiskwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-10-2014 | Gewijzigd op: 30-10-2014
Donderdagmorgen 30 oktober 2014 startte met een graafmachine, bediend door wethouder Huib van Olden, de aanleg van een glasvezelnetwerk in de stad. De eerste locatie is naast het Paleis van Justitie, om de hoek van 'Het Rechte pad' , een straat die verwijst naar de nabije rechtspraak. De locatie ligt overigens op de Hugo de Grootlaan.
Daar aan voorafgaand waren er toespraken van salesmanager Sjoerd Majoor en van de regiomanager Marcel Menting van Reggefiber, die het netwerk met Volker Wessels aanlegt.

   
Wethouder VanOlden krijgt van de regiomanager van Reggefiber Marcel Menting de helm en het lichtgevend hesje aangedragen vooral eer zijn werk kan beginnen.  Veelzeggende leuze van een wethouder, die namens  de gemeente, mede aan de wieg stond voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de stad.
foto's © paul kriele, 30 oktober 2014.

Toespraken
Wethouder Huib van Olden sprak van een mooi moment voor de inwoners van de stad. 'We lopen als gemeente graag voorop en proberen prijzen in de wacht te slepen. En dan nu de start van dit glasvezelnetwerk in het Paleiskwartier wat een feestelijk moment is. 
We hebben aI een ICT-community en willen ook graag een Smart City zijn. Ik ben er trots dat KPN en Reggefiber met Volker Wessels  voor Den Bosch hebben gekozen, want het is ook belangrijk dat de gewone burger op dit netwerk is aangesloten. Van Olden verwees daarbij naar de startende ondernemer en de de particuliere bedrijvigheid thuis. 'Dat alles bevordert de werkgelegenheid,' aldus Van Olden. 

Marcel Menting van Reggefiber -' ik sta hier ook als trotse Bosschenaar'- dankte de wethouder voor diens inzet rond dit project  waarmee hij met dit project ook weer arbeidsplaatsen heeft  gecreëerd. 'Ik wens je veel wijsheid toe om zo snel mogelijk dit glasvezelnetwerk voor heel Den Bosch voor elkaar te boksen...'.

   
 Straatje Het Rechte Pad naast Paleis van Justitie

Het graafwerk- na instructies door Bas Huibregtse van Volker Wessels Telecom [foto links]- van wethouder Huib van Olden. De wethouder startte met dit symbolisch graafwerk, de aanleg van een glasvezelnetwerk in de stad.


foto's © paul kriele, 30 oktober 2014.


Terug naar boven