Burgemeester Rombouts aanwezig Nationale herdenking slachtoffers MH17

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-11-2014 | Gewijzigd op: 09-11-2014
Burgemeester Ton Rombouts is maandag 10 november 2014 aanwezig bij de Nationale Herdenking van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in de RAI in Amsterdam*. Rombouts vertegenwoordigt de gemeente waarvan bij de vliegramp acht slachtoffers vielen. 

*Nabestaanden en betrokkenen herdenken maandag in de RAI in Amsterdam de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne. De Nationale Herdenking, die om 13.00 uur begint, gaat over geborgenheid en verbinding. Tijdens de bijeenkomst spreken nabestaanden, worden de namen van de 298 slachtoffers genoemd, is er een minuut stilte en klinkt er muziek van onder anderen Marco Borsato en het Radio Filharmonisch Orkest.

Vliegramp MH17


Maandag 10 november 2014 gaan vanaf kerken en overheidsgebouw de vlaggen halfstok.

De gemeente vraagt haar inwoners -om aan te sluiten bij de gevoelens van de nabestaanden – om net als op de gemeentelijke gebouwen - op maandag 10 november van zonsopgang tot zonsondergang- de vlag halfstok te hangen.
Ook bedrijven worden hiertoe uitgenodigd.
 
Vanuit het Platform voor Religie en Levensbeschouwing en het Beraad van Kerken zullen ook vanaf de aangesloten kerken en gebouwen de vlaggen halfstok hangen.


Maandag 10 november a.s. rond 14.00 uur worden enkele minuten de klokken geluid.
De Sint-Jan is tijdens de herdenkingsceremonie in Amsterdam geopend, om gelegenheid te geven even stil te zijn en een kaars op te steken.
De bijeenkomst wordt door de NOS via radio en televisie live [13.00-14.30 uur] uitgezonden.