Bossche BN-ers en politici worden er door gehaald

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-12-2014 | Gewijzigd op: 27-12-2014
In de wekelijkse column van het hoofd stadsredactie van het Brabants Dagblad, Jos van der Ven [BD, 27-12-2014] passeren een reeks politici en andere plaatselijke BN-ers de revue. De meesten worden gefileerd, sommige van hen krijgen een compliment. Uiteraard worden de locale missers niet over het hoofd gezien, zoals de bruggen affaires en het theaterdebakel.

In het rijtje personen verder de talenten, CDA-er Marianne van der Sloot, super sporter Sam Jones van SPM Shoeters en grootheden die afscheid namen, onder wie Boulevarddirecteur Geert Overdam, die als ‘de meest overschatte en meest onderschatte persoon’ wordt neergezet.

In die column zitten onder meer ook fanatieke twitteraars, nee geen oud wethouder Rodney Weterings, maar wel Ronald Brouwer, die de titel ‘meest maffe twitteraar’ krijgt toebedeeld, of ‘de meest onzichtbare persoon’ Jo Timmermans, of het aankomend politiek talent [..] Nol Roos, de man met de zoveel petten op..

Nog meer politieke populisten komen langs in deze redactionele conference, onder wie ‘Tante Betje van het jaar’ Judith Hendrickx van de Bossche Groenen en D66-fractievoorzitter Jan Smit die zich bij de coalitievorming wel consequent opstelde, maar door Van der Ven wordt geafficheerd als: ‘Het ligt–aan–alles–en-iedereen-behalve-aan–mezelf.’
Met die reeks kijkt de redacteur op het eind van het oude jaar nog eens om en stelt de vraag: ‘Of je nu werkelijk iets gemist hebt.?’