Zwols College doet dagje Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-03-2009 | Gewijzigd op: 03-03-2009Het voltallige Zwolse en een deel van het Bossche College voor Bastionder, dat op 1 april 2009 officieel open gaat.

De Bossche wethouders staan tussen die uit Zwolle. Middenin Bart Eigeman met rechts achter hem [rode sjaal] burgemeester Henk Meijer van Zwolle en rechts daarnaast Rodney Weterings.
Bert Pauli staat -links achterin -verscholen en wethouder Geert Snijders op de  3e positie van rechts.
Directeur vestingwerken Peter van Rosmalen [links naast Eigeman op de achtergrond] en Peter de Leeuw 2e van rechts.
foto © paul kriele, 3 maart 2009.
 

Vandaag - dinsdag 3 maart 2009 -bezocht het voltallige Zwols College van B&W Den Bosch.  De uitwisseling bestaat al enkele jaren. Om en om gaan de bestuurders bij elkaar op bezoek. Zwolle is- hoewel iets kleiner- vergelijkbaar met Den Bosch en heeft ook -aan een historische stad gekoppelde- vergelijkbare projecten.
Momenteel speelt in Zwolle de aanleg van de Hanzelijn, een nieuwe spoorlijn tussen de Randstad [Amsterdam] en het Oosten.
Het Zwolse College maakte ook een wandeling buitenom langs de stadsgracht en bezocht het nieuwe infocentrum  Bastionder, dat op 1 april 2009 officieel open gaat. Daar gaf de directeur Vestingwerken Peter van Rosmalen een  toegespitse uitleg.
Tot het Zwolse College behoort o.a. wethouder: Gerard Dooremolen,  die aangaf dat  '..we op divers gebied met elkaar gaan zoeken naar oplossingen, zoals aangaande de binnenstadsproblematiek, zaken uitproberen en uitdagingen aangaan. Kortom het betreft een uitwisseling tussen twee vergelijkbare steden, waarbij we van elkaar kunnen leren.'
De andere wethouders zijn: Janco Knossem [verkeer, vervoer en monumenten], Eric Dannenberg [welzijn &  jeugd], Gerrit Piek [financiën &  R.O.] en Henny Kenkhuis [cultuur, groen en integratie].