Ruzie Gemeente X Visboer Gepkens

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2009 | Gewijzigd op: 17-03-2009
De nieuwe locatie voor vishandelaar Carlo en Marion Gepkens op de hoek Markt/Kerkstraat, bij Siebel.

foto © paul kriele, 3 ,maart 2008.
De plek hier bij de Moriaan, maar door de week staat Vishandel Gepkens om de hoek bij de Hema.

Vishandelaar Carlo Gepkens moet van de Gemeente met zijn kraam naar de hoek Markt/Kerkstraat ter hoogte van juwelier Siebel. De reden is dat die 'grote witte kraam' het zicht op de St.Jan en het stadhuis ontneemt.
Gepkens is het er niet mee eens en gaat procederen. Behalve dat het gemeentelijk argument van het 'in de weg staan' hem niet bevalt, beroept de visboer zich op een al 30 jaar durend gewoonterecht om op de plek bij de HEMA te staan en zou verplaatsing van zijn kraam hem geld [omzet] gaan kosten.
Deze week verwierp de gemeente Gepkens' bezwaar tegen een weigering van een vergunning van de gemeente om bij de HEMA te mogen staan. Over die plaatsa waar recentelijk de loempiakraam van de Vietnamees stond, werd in 2006, aldus Marion Gepkens, door de gemeente schriftelijk een plaats bevestigd.
De gemeente laat weten, dat  '... Gepkens dit heeft voorgesteld, maar na onderzoek door de gemeente werd afgewezen. Zowel voor de plek bij Etude, als voor de huidige plek heeft Gepkens een standplaatsvergunning gevraagd. Beiden zijn door de gemeente afgewezen en de bezwaren tegen beide afwijzingen zijn niet gehonoreerd.'

Maar Gepkens laat zijn advocaat tegen het besluit van de gemeente beroep aantekenen.