Europese bestuurders richten Erfgoednetwerk op

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-10-2016 | Gewijzigd op: 27-10-2016
Zeventien bestuurders uit elf Europese lidstaten komen maandag 31 oktober 2016 in het stadhuis bijeen. Met een aantal van collega bestuurders ondertekenen zij een verklaring voor de oprichting van Efforts *), een netwerk voor vestingsteden, forten en linies.

Voorafgaand aan deze officiële handeling zullen de Brabantse gedeputeerde voor o.a. erfgoed, Henri Swinkels en Andrea Theissen, vertegenwoordigster van de International Fortress Council en museumdirecteur van Citadel Spandau (Berlijn) het doel en belang van dit bijzondere netwerk kort toelichten.

De ondertekening vormt het officiële sluitstuk van de eerste dag van het tweedaagse internationaal symposium rond militair erfgoed (fortified heritage) dat op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november in en om ’s-Hertogenbosch plaatsvindt.
Ruim tachtig deelnemers uit heel Europa praten daar twee dagen over de toekomst van militair erfgoed: vestingsteden, forten en linies. De eerste dag komt het thema ‘duurzaamheid’ aan bod, de tweede dag staat ‘behoud door gebruik’ centraal.