Woensdag demonstratie tegen geld verslindend koningshuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-10-2019 | Gewijzigd op: 28-10-2019
Demonstratie tegen geld verslindend  koningshuis
Omdat  steeds meer Nederlanders in de schulden  leven [..]  en omdat  'zogenaamde diensten  duurder worden'  en  de hypotheeklast al meer dan 500 miljard bedraagt', gaat 'Nederland Oranjevrij !' woensdag 30 oktober 2019 bij de Verkadefabriek demonstreren. Zij neemt het bezoek van Máxima  als aanleiding van haar protest tegen een geld verslindend koningshuis dat tegen de 'verkeerden der aarde' aanschuurt.
Een koninghuis dat ophoudt te bestaan zou 'meer geld voor ons allemaal beschikbaar komen' en 'meerdere lasten van Nederlanders verlichten, ' zo staat in een persbericht getiteld 'Blokeer M. Zorreguieta! 'te lezen.

Bericht van 22 oktober 200 Koningin Máxima lanceerrt Schuldhulproute in Verkadefabriek
Koningin Máxima aanwezig bij de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute.
Koningin Máxima is woensdag 30 oktober 2019 aanwezig bij de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. De Schuldhulproute is een publiek-private samenwerking tussen SchuldenlabNL, Geldfit.nl, fiKks, Moedige Dialoog en de Nederlandse Vereniging van Banken.
 
Koningin Máxima opende op 1 december 2016 JADS
aan de Sint Janssingel.


Links toenmalig  burgemeeter
Ton Rombouts en Commissaris
der Koning Wim van de Donk.


foto © paul kriele,  1 december 2016.
............................................................
 

Nederland telt zo’n 1,4 miljoen huishoudens met risicovolle of problematische schulden. Dergelijke schulden brengen hoge maatschappelijke kosten met zich mee en veroorzaken veel persoonlijk leed. De Nederlandse Schuldhulproute moet bijdragen aan het voorkomen van problematische schulden. De route is een landelijke infrastructuur waarin bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties samenwerken om mensen schuldenzorgvrij te maken door hen grip te laten krijgen op hun financiële en persoonlijke situatie. Ook de gemeente ’s-Hertogenbosch doet mee met deze route en start het Schuldenlab073. Wethouder Huib van Olden spreekt tijdens de bijeenkomst over de lokale aanpak in de gemeente: de Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG).