Bossche trots

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2019 Van alle steden met meer dan 100.000 inwoners zijn de Bosschenaren het allertrotst. Zij vinden hun stad de sympathiekste van Nederland en zijn blij met de zachtmoedige sfeer die er heerst. Op de tweede plaats staat Maastricht, die hoge ogen gooit op het gebied van architectuur, internationale allure en horeca- en winkelaanbod.

 De grootste steden scoren slecht
In de totale ranglijst valt op dat steden in de Randstad gemiddeld niet hoog scoren. De derde en vierde plaats worden respectievelijk vervuld door Zwolle en Groningen. Pas op de vijfde plek vinden we een randstedelijke plaats, namelijk Delft. Van de vier grootste steden scoort Utrecht het 'hoogst' met een negende plek.

De top 20: 's-Hertogenbosch Maastricht Groningen Zwolle Delft Nijmegen Haarlem Breda Utrecht Apeldoorn Rotterdam Amersfoort Amsterdam Leeuwarden Leiden Westland Den Haag Tilburg Arnhem Emmen

Rotterdammers zijn trotser op hun stad dan Amsterdammers 
Het staat er niet goed voor met de trots van de Amsterdammers. Inwoners van de hoofdstad zijn steeds minder blij met hun woonplaats. Dat komt onder andere door het massatoerisme in de stad. . Geef mij maar Rotterdam Het trotse gevoel van de Amsterdammers neemt in rap tempo af. Dat komt door de drukte en de prijsstijgingen in de hoofdstad. Huisjesmelkers en toeristen spelen hierin een grote rol. De grachten en het culturele leven scoren daarentegen nog wél goed.
Opvallend is dat Rotterdammers de Amsterdammers qua trots hebben verslagen.
Inwoners van de Maasstad zijn blij met het woningaanbod en de continue vernieuwing in Rotterdam. Wel zijn Amsterdammers nog steeds enthousiaster over hun stedelijke architectuur en cultuuraanbod. 

Gegevens komen uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Hiervoor wordt twee keer per jaar de reputatie van de honderd grootste gemeenten gemeten. Voor de editie van 2019 werden bijna 16.000 mensen ondervraagd.
Bron: ANP/ RTL Nieuws