300ste leerbon voor Sofia Wolthuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-06-2009 | Gewijzigd op: 29-06-2009
Sofia Wolthuis ontvangt als de  300ste een leerbon om 'een stapje verder te komen in je bestaan'.

foto © paul kriele, 29 juni 2009.

Wethouder Jetty Eugster reikte maandagmiddag 29 juni 2009 in het werkcafé van het Entreongebouw aan de Magistratenlaan de 300ste leerbon uit aan Sophia Wolthuis-van Kuyk. De leerbon biedt mogelijkheden aan werkzoekenden zonder startkwalificatie om goedkoop cursussen en/of trainingen te volgen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Sophia Wolthuis volgde een cursus sociale hygiëne.
‘Met een leerbon, die een bijdrage van 250 euro aan opleidingskosten biedt, kom je een stapje verder,' aldus Eugster die de motivatie van de betrokkenen prees en hen complimenten gaf omdat ze met hun talenten willen werken.’Je bent het waard dat je het doet,’ aldus de wethouder voor onder meer participatie, minderheden en volwasseneducatie.

De ceremonie gebeurde te midden van de banen- en informatiemarkt bij UWV.
Eugster beklemtoonde dat de bon die in februari 2009 werd ingevoerd een groot succes is. ‘In Den Bosch zijn nog 20.000 kandidaten die voor een cursus of training in aanmerking komen. Voor hen ligt een leerbon klaar. Lang zullen we leren,’ aldus Eugster, die bij haar felicitaties varieerde op Lang zullen we leven.’