Dagje Den Bosch per fiets door vier Friese diabetespatiŽnten

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2021 | Gewijzigd op: 23-02-2021
Afgelopen weekeind fietste een viertal Friezen, Sam Mabius, Dennis Smit en hun vriendinnen, resp.  Jildou en Femke vanuit Friesland naar Den Bosch. Zij legden de 200 km af voor het goede doel.  Bijna 25.000 euro haalden zij met die tocht op voor het Diabetes Fonds.* Maar natuurlijk ook voor die imposante kathedraal en uiteraard voor bakker de Groot. Dat adresje lieten de vier niet  links liggen. Dankzij Listie Groenland wisten zij vier schjeklade bollen te versieren. Waarom voor Den Bosch met die lekkernij gekozen werd?  Omdat een Bossche bol minder suikers bevat dan een appeltaart., dat bleek Sam in een discussie op een verjaardagspart, vertelt  Sam aan redacteur Joris van Duin.
Bij Sam werd een jaar geleden diabetes geconstateerd. 'Je moet bij  alles opletten wat je eet én wat je doet. Je hebt nooit een dag vrij..'..zegt Sam Mabius. 
De vier fietsende Friezen even pauseren in het zoete  Den Bosch, waar zij van Listie Groenland chocolade bollen kregen. foto © henk van esch, 21 februari 2021.

*BoelensDeGruyter is hoofdsponsor van dat Diabetesfonds.