Stad wint titel 'Hoofdstad van de Smaak' in 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-07-2009 | Gewijzigd op: 11-01-2012
 
Burgemeester Ton Rombouts[l] en Paul Du Crocq [r.] gemeentelijk coördinator City Marketing, na afloop van de presentatie in Utrecht in november 2008.

’s-Hertogenbosch is voor volgend jaar uitgeroepen tot 'Hoofdstad van de Smaak'. De titel  is gebaseerd  op uiteenlopende voorstellen en ideeën op het gebied van eetcultuur, smaakgerelateerde evenementen en het grote aantal bedrijven en organisaties die zich bezighouden met 'food' in ’s-Hertogenbosch en regio.
'Hoofdstad van de Smaak'  betekent voor Den Bosch,' aldus wethouder Bert Pauli, 'dat ze  haar kwaliteiten breed gaat uitdragen. Die liggen niet alleen op het gebied van voedsel [restaurants en Bossche bol],  zoals haar kenmerk als Bourgondische stad algemeen bekend is. Ook technoligisch en op het gebeid van onderwijs en onderzoek [ZLTO JB-ziekenhuis en HAS/AVANS-Jurgensinstituut] en cultureel en economisch [De Gruyterfabriek] zijn actuele en innvovatieve ontwikkelingen aan de gang.

Het programma wordt overigens pas in de Week van de Smaak [ 20-27 september 2009]bekendgemaakt. In 2010 organiseert de stad  een jaar lang activiteiten die smaakvolle voeding en smaakbewust eten propageren. Een stichting olv oud-directeur van de Sligro Abel Slippens gaat de plannen uitwerken.
 
zie ook bericht Den Bosch zet in op Hoofdstad van de Smaak