Detachering Weenergoepers bij Zayaz' bedrijven

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2009 | Gewijzigd op: 15-09-2009
vlnr.: De directeur Weenergroep Sjoerd van het Erve, wethouder van o.a. Sociale Zaken Geert Snijders en directeur wooncorporatie Zayaz Bas Maassen kort voor de ondertekening van een convenant over 100 detacheringsplaatsen voor mensen met een arbeidshandicap.

foto © paul kriele, 14 september 2009.

Wooncorporatie Zayaz biedt binnen 5 jaar honderd medewerkers van de Weenergroep een -reguliere- arbeidsplaats aan bij een van haar toeleveranciers. ' Deze 'detacheringsovereenkomst' volgt tussen een primair op werk en een primair op wonen gericht bedrijf, die beiden mensen meer willen laten doen,' zegt Bas Maassen van Zayaz.  'Bovendien huurt 80 % van de Weenergroep een woning bij een Bossche wooncorporatie. De reden dat beide bedrijven hun krachten gaan bundelen ligt ook in het feit dat '.. hoe meer mensen meer doen, hoe beter het gaat en dat levert  een beter en prettiger functioneren op,' aldus de wooncorporatiedirecteur.
De Weenergroep blijft, zoals vanouds zijn mensen begeleiden en opleiden.

De overeenkomst werd maandagmiddag 14 september 2009 getekend door Bas Maassen van Zayaz en Sjoerd van het Erve van de Weenergroep. Wethouder Geert Snijders van Sociale Zaken toonde zich erg blij met deze overeenkomst omdat 100 detacheringen de werkgelegenheid bevordert. Overigens heeft de Gemeente zelf ook al 17 plaatsen in haar oganisatie op deze manier aan mensen met een arbeidshandicap toebedeeld. 
Snijders hoopt dat er een stimulering naar andere bedrijven door dit intiatief uitgaat.
In een toelichting zegt Maassen dat '..deze aanpak ook nog eens sterk gemotiveerde medewerkers oplevert, die weinig ziekteverzuim tonen en die sterk geïntegreerd raken in de organisatie.'