Uitreiking Roethofprijs aan project Doelbewust

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-10-2009 | Gewijzigd op: 22-10-2009
Woensdag 21 oktober 2009 /17.15 uur: Officiële groepsfoto genomen voor het stadhuis van de groep die in de Roethofprijs mocht delen.  Tussen de jiongens en coaches in zijn burgemeester Ton Rombouts [midden achter in het wit geklede jongen] en wethouder Rodney Weterings [acht plaatsen naar links] herkenbaar. In een speciaal belegde bijeenkomst in het stadhuis feliciteerden Rombouts en Weterings de jongens en hun begeleiders met het behalen van deze prijs.

foto © paul kriele, 21 oktober  2009.

 

Het project 'Doelbewust' van Divers en het gemeentelijk Servicepunt Sport en Bewegen kreeg vandaag-maandag 19 okotber 2009 - van de secretaris generaal van Jusitie, mr. J. Demmink, de Heijn Roethofprijs uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks aan een initiatief toegekend dat criminaliteit  tracht te voorkomen.
Op 9 september j.l. was al de nominatie van het project 'Doelbewust' in Boschveld bekend.  Dat project ging daar van start met 12 jongens die steeds overlast veroorzaakten, maar door de oprichting van 'Boschveld Boys' een zinnige tijdsbesteding kregen. Bovendien worden zij via begeleiders gecoachd op hun persoonlijk gedrag.
Drie jongens van het team 'Boschveld Boys' en wethouder Weterings namen de prijs in ontvangst