Gemeente: Meer veiligheid meer toezicht meer geld

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-11-2009 | Gewijzigd op: 22-11-2009
---- --

Partijen die bijdragen aan een leefbare binnenstad:  gemeente, politie en de Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad en [op de foto] de Horeca, afdeling Den Bosch met onder meer Frits Bekker [l], Tonny Rademaker sr.[r.]  en  Bernard Kuenen van Silva Ducis.
---------------------------------------
De gemeente wil vanaf volgend jaar het toezicht op straat verscherpen. Daartoe reserveert ze € 300.000.  Daarmee  worden, zoals eerder gemeld, toezichthouders en jeugd-en gezinscoaches aangesteld. [Bericht 19 oktober 2009].
Met die inzet hopen de gemeente en politie het aantal fiets- en autodiefstallen te verminderen.

Om ook meer rust en de veiligheid in het uitgaansleven te bewerkstelligen gaan - op voorstel van B&W- de café's vanaf het nieuw jaar in het weekeind weer om 3 uur ipv 4 uur 's nachts dicht. Die 4 uurssluiting is bedoeld om opstootjes en ruzies in het uitgaansgebied en met name rondom de Parade te voorkomen. 
Die nieuwe maatregel volgt uit een afspraak die de Blb [Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad], de Bossche horeca, politie en de gemeente met elkaar willen maken na een analyse van de situatie in de nachten van vrijdag en zaterdag:  
Het is dan te onrustig, er gebeuren teveel incidenten en de politie kan het amper aan en.. de horeca lapt de regels aan haar laars.
In principe mogen dan de café's vanaf 3 uur geen bezoekers meer toelaten en gaan vanaf half vier in de zaken de verlichting aan. Dat is bedoeld als 'afkoelingsperiode. 
De gemeenteraad moet nog instemmen met de nieuwe beperking van het uitgaansleven.