IJspret in Zuiderpark en op IJzeren Vrouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-01-2010 | Gewijzigd op: 11-01-2010
Sedert vrijdag 8 januari 2010 is voornamelijk de jeugd actief met schaats, fiets of slee op de IJzeren Vrouw en op de speelweide in het Zuiderpark. Het ijs op de IJzeren Vrouw is officieel niet goedgekeurd en onbetrouwbaar. Vooral in het midden van de plas is de ijslaag te dun. Maar in het Zuiderpark is de ijsbaan op de speelweide perfect zoals bijgaande foto's aantonen.
 De speelweide in het Zuiderpark op vrijdag 8 januari 2010. foto's © marc venrooij, 8 januari 2010.
   

-Op Zuid hebben een aantal ouders zich ingespannen om de baan in het Zuiderpark sneeuwvrij te maken. Een van de baanvegers deed deze week een verzoek bij de gemeente om een paar vrachtwagens water om zo een mooi ijsbaantje te maken. Als troost stelde Openbare Werken een paar sneeuwschuivers beschikbaar.
-De weteirng langs de Singelgrachtweg in het Bossche Broek is deels bevroren en het dan ook niet aan te raden zich daar op het ijs te begeven.
-Het ijs op de IJzeren Man wordt druk bereden, maar ook daar is de laag nog niet officieel goedgekeurd. Mogelijk vanaf dinsdag 12 of woensdag 13 januari 2010 is de laag dik genoeg, aldus experts.
-Voor IJspret op IJzeren Vrouw  [youtube]