College B&W bezoekt Empel, Rosmalen en Gewande

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2010 | Gewijzigd op: 08-02-2010
Zaterdag 6 februari 2010 deed het voltallige College van B&W, in de reeks werkbezoeken aan Bossche wijken, Empel, Gewande en Rosmalen aan. Op het programma stonden - in Empel - een ontvangst bij het Sociaal Cultureel Centrum d´n As. Daar gaf de muziekvereniging Exempel een aubade.
Vervolgens werden in het dorp diverse knelpunten bezocht waarbij betrokkenen en vertegenwoordigers van de wijkraden en/of de politiek een toelichting gaven.

Het voltallige College van B&W bezocht zaterdag 6 februari Empel, Gewande en Rosmalen en aanhoorde de kritiek en de wensen van de 'dorpsbewoners'.
foto's © rob hoogeboom, 6 februari 2010.


De toehoorders in Empel van de wijkraden en de politiek. 
foto's © rob hoogeboom, 6 februari 2010
De wensen van de Empelnaren werden ondersteund door een locaal gebrouwen [Gerard Brancart]  Empels kasteelbier.

De wensen van de Empelse dorpsbewoners werden extra kracht bijgezet door het aanbieden van het  Empels Kasteelbier. Op het etiket had men de wensen genoteerd.
Het bezoek aan Gewande bracht weer eens naar voren dat men daar geen riool- en gasaansluitingen kent en dat men voor een internet verbinding speciaal moet inbellen.
De stichting Eye demonstreerde voor de komst van een jeugdhonk die er - ondanks allerlei beloften- nog steeds niet is. Wethouder Bart Eigeman deed de toezegging dat, na het nemen van wat hindernissen, alsnog het jeugdhonk gerealiseerd wordt. Bij de jeugd van Empel in de groep van 12-18 jaar bestaat sterk  de behoefte aan zo'n honk., zegt Liesbeth van Kaathoven van Eye.

In Rosmalen zijn extra de functie van Perron 3 onder loep genomen en de verloedering van winkelcentrum Molenhoekpassage.


Terug naar boven