Nieuwe fietsenrekken

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-08-2003
Op vrijdag 15 augustus 2003, toen de bouwvakkers met weekeindverlof vertrokken waren, gingen leden van de Fietsersbond afdeling Den Bosch zelf maar aan het werk om de nieuwe Tuliprekken voor gebruik in gereedheid te brengen....
foto © fietsersbond den bosch
   
Zo zien de nieuwe Tulip-fietsenrekken er uit. Opname bij de Openbare Bibliotheek.
foto' s ©  gerard moné, 22 augustus 2003.
 

In de week van 10-116 augustus 2003 kwamen de nieuwe rekken hier en daar al boven Bossche grond, als leek he top voorjaarsbollen in een nieuwe fietslente.. Hieronder een impressie.
Voor meer nieuws van de Bossche fietsersbond ga naar http://www.fietsersbond.nl/denbosch en dan via via het icoontje 'sitemap' [bovenin] naar de rubriek 'In uw gemeente' en klik daar op 'locale website' .

Uitbreiding fietsenstallingen bericht Bastion Oranje, 7 augustus 2003.

Op meerdere plaatsen worden de rekken van Beth Gal i[ontwerpster [plaveisel en meubilair] vervangen zoals bij de Bieb. foto's © gerard monté, 7 augustus 2003.

Vanaf maandag 18 augustus start de gemeente met nieuwe onbewaakte fietsenstallingen o.a. Loeffplein, Minderbroedersstraat bij de Openbare Bieb en nog 13 plekken. De nieuwe zgn. Tulip-rekken zijn volgens het Fietsparkeur [Fietsersbond] gekeurd: ze zijn gebruikersvriendelijk, en vandalisme- en diefstalbestendig. De plaatsing betekent een uitbreiding van 350 naar duizend plaatsen.
Tegelijk worden de stallingen van de Spaanse architect Beth Gali vervangen. Maar… op de Markt, Schapenmarkt, Vughterstraat, Kerkstraat, Hinthamerstraat, Orthenstraat, Hooge Steenweg en Visstraat blijven de “Gali-rekken. 

Op sommige plaatsen blijven de stallingen van Beth Gali gehandhaafd, zoals op het Loeffplein.

foto's © gerard monté, 7 augustus 2003.Terug naar boven