Burgemeester Mikkers reikt in Trier lintje uit

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2018 | Gewijzigd op: 22-06-2018
 


Burgemeester Jack Mikkers - op bezoek in Trier [zie hieronder] - heeft vrijdagavond  22 juni 2018, aldaar aan de voorzitter van het particulier comité 'Gesellschaft Herzogenbusch' Theo Gimmler de culturele penning van de stad 's-Hertogenbosch uitgereikt. Dat gebeurde tijdens das Trierer Altstadtfest.

Gimmler ontving de penning omdat hij zich als voorzitter van 'Gesellschaft Herzogenbusch' op een bijzondere wijze heeft ingespannen voor het culturele klimaat van 's-Hertogenbosch in relatie  tot de Duitse zusterstad Trier. In die positie  heeft Gimmler zich op een buitengewone manier ingezet voor een goede relatie met Den Bosch. Noem de vanuit Trier georganiseerde reizen naar Den Bosch en de tientalle uitwisselingen die hebben plaats gevonden. 


Burgemeester Jack Mikkers
reikte bij zijn bezoek aan de
zusterstad Trier [22 juni 2018] 
aan Theo Gimmler, voorzitter van 'Gesellschaft Herzogenbusch' ,de
culturele penning van de stad uit.
 

..............................................................


Bericht van 2 j uni 2018 Burgemeester Jack Mikkers naar Trier vanwege 50- jarige stedenband.

Bij gelegenheid van de 50-jarige stedenband met de zusterstad Trier brengt burgemeester Jack Mikkers vrijdag 22 en zaterdag 23 juni 2018 een tweedaags bezoek aan de eeuwen oude Duitse stad. Daar zijn vanwege de lange zusterrelatie tal van activiteiten opgezet,  zoals das 'Trierer Altstadtfest'. 


Bericht van 9 juli 2008 Tweetalige brochure bij 40 jaar stedenband met zusterstad Trier

Bij gelegenheid van de officiële viering [6 en 7 september 2008] van de 40-jarige stedenband met Trier, heeft het Comité Trier-’s-Hertogenbosch, een tweetalige brochure verspreid met de titel “De stedenband met Trier, gisteren, vandaag ……en morgen”. Daarin wordt de betekenis van de stedenband onderstreept.
De band met de eeuwen oude -Romeinse -stad Trier is geboren na een bezoek van burgemeester Lambooij aan de ‘zusters van Trier’. Bij –oudere-Bosschenaren staan die zusters van ‘de Plein’ en van ‘het Grôôt’nog bekend als nijvere bijen. Een plaquette naast de ingang van hun voormalig klooster, herinnert daar nog aan.

De uitgave is tevens een hommage aan oud-wethouder Geert Verkuijlen, die zich nauw verbonden weet met Trier. Verkuylen, die de afgelopen negen jaar voorzitter was van het Comité, neemt einde van dit jaar afscheid.
De brochure, met een historische terugblik, sluit aan op de gemeentelijke uitgave “Trier en ’s-Hertogenbosch, de stedenband geëvalueerd” (1999).

Terug naar boven