400 deelnemers aan recordpoging samen fietsen

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2010 Vanmorgen 31 maart 2010 zijn rond het middaguur tientallen ambtenaren van de gemeente en de provincie op de fiets gestapt om het wereldrecord 'deelname aantal fietsers op één moment' te breken. Wethouder Bart Eigeman gaf op de Parade het startsein. En algemeen directeur Wil Rutten deed dat bij het Provinciehuis.

Wethouder Bart Eigeman aan de megafoon.

foto's © marc venrooij, 31 maart 2010.
De stempel die elke deelnemerin zijn boekje  liet afdrukken.
Hieronder het stempelen en de bandenspanning meten. en Daaronder: de rij renners die vanuit het Provinciehuis naar de Parade vertrokken.

De actie is onderdeel van de wereldrecord-poging Heel Nederland Fietst, dat is opgezet door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond. Het streven is er opgericht om 1 miljoen mensen tegelijk op de fiets te krijgen. Doel is op een ludieke manier laten zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis bewegen te komen.
De ene route loopt vanuit de stad over het nieuwe fietspad op de Pettelaarseweg naar het Provinciehuis en weer terug. En de andere route gaat vanaf het Provinciehuis naar de Parade en terug.
De Recordpoging past goed in de campagne ‘Lekker fietsen’ van de gemeente. Dit jaar zal voor € 8 miljoen qaan 17  fietsprojecten worden gerealiseerd.