Jeugdwerkloosheidstijging lager dan verwacht

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-06-2010 | Gewijzigd op: 18-06-2010
Wethouder Bart Eigeman ontvangt het rapport vlnr: Karin van Meer [projectleider Jeugdwerkloosheid], de wethouder, Theo Rijbroek [Colo] en Dagmar Boer [UWV WERKbedrijf].


foto © henk van esch fotografie, 16 juni 2010. 

Wethouder Bart Eigeman ontving op woensdag 16 juni 2010 het rapport met basiscijfers jeugd, waarin de actuele ontwikkelingen rond jeugdwerkloosheid en het aanbod van stages en leerbanen voor de regio Noord-Oost-Brabant staan vermeld. De cijfers laten zien dat de jeugdwerkloosheid in NO-Brabant minder fors is gestegen dan was voorspeld.
De jeugdwerkloosheid bedraagt in april 2010 1.642 personen [stijging van 8,7% met april 2009]. Dat is flink minder dan de landelijke stijging: 13,8%
De laatste maanden hebben zich meer bedrijven aangemeld die MBO-jongeren de kans bieden  op een stageplaats of een leer-arbeidsovereenkomst.

De rapportage is een eerste gezamenlijke uitgave van het UWV WERKbedrijf en Colo. De rapportage, die bedoeld is voor bestuurders, managers en beleidsmedewerkers in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, verschijnt drie maal per jaar.