Den Bosch beste winkelstad 2004

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2004 ’s-Hertogenbosch is van Noord-Brabant de beste winkelstad. De stad laat Breda, Eindhoven en - nog verder onderaan - Tilburg achter zich. Achtereenvolgens Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Maastricht nemen de eerste vier plaatsen in als beste winkelstad.

De gegevens komen van het landelijke onderzoek dat onder 18.000 consumenten en 15000 zelfstandige winkeliers in 70 steden werd gehouden.
Het onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars, beoogt te peilen hoe consumenten en detaillisten over de binnensteden denken. En welke verschillen er op gebied van winkelen zijn.
De Bossche winkelstraat worden door de binnenstadsbezoekers als sfeervol, veilig en met de juiste winkelnering ervaren. \

foto © peter van gogh, oktober 2004.

De uitslag werd gisteren - tijdens het Nationaal Vastgoed Debat bekend gemaakt. Bij de beoordelingen spelen onder meer sfeer en veiligheid [bij consumenten] en passantenstroom & locatiekeuze [aspecten bij detaillistenbeoordeling] een rol. Parkeertarieven blijken geen factor te spelen. © paul kriele,   Voor uitslag: www.nvm.nl [winkelmarktonderzoek]