Genomineerden Actief Burgerschap 2004

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-12-2004
De gemeente verkiest al jaren een persoon of organisatie die zich op het vlak van vrijwilligerswerk onderscheidt. Met de eraan verbonden prijs ‘Actief Burgerschap’ wil de gemeente de verdienste van vrijwilligers eens in het zonnetje zetten.

Met die prijs en met koninklijke onderscheidingen en een Jeroen Boschpenning onderscheidt de –lokale - overheid zich tenminste van deze populair en trendy getinte verkiezingen. 


Genomineerden Actief Burgerschap 2004
Het Comité Actief Burgerschap, bestaande uit zes prominente Bosschenaren, maakt bekend welke organisaties het comité nomineert voor de Prijs Actief Burgerschap 2004. Genomineerd zijn drie vrijwilligersorganisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt, te weten Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg ’s-Hertogenbosch e.o., de SOS Telefonische Hulpdienst en de Bossche Reddingsbrigade. Eén van deze organisaties komt in aanmerking voor een prijs van € 2.300,- en een bronzen beeld van kunstenaar Cor Litjens. De andere twee organisaties ontvangen elk € 500,-. Welke organisatie uiteindelijk wint, wordt op vrijdag 10 december aanstaande tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis bekendgemaakt. 

Het comité, onder voorzitterschap van R. Eijsermans, moest een keuze maken uit 62 verschillende organisaties. In totaal zijn zeventig voordrachten ingezonden. Het comité is blij met dit grote aantal inzendingen en onder de indruk van de diversiteit van het vrijwilligerswerk in ’s-Hertogenbosch. Dit jaar is de prijsuitreiking niet gekoppeld aan de Vrijwilligersmanifestatie. Het comité is dan ook extra verheugd dat zoveel Bosschenaren lieten zien dat zij het vrijwilligerswerk een warm hart toedragen. Hieruit blijkt dat zij samen met het stadsbestuur vinden dat het vrijwilligerswerk een steuntje in de rug kan gebruiken.