Boekje over Marokkaanse jongeren [SMJH

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2004 Woensdagmiddag 16 juni 2004 reikte wethouder Bart Eigeman in het stadhuis het eerste exemplaar uit van de historische vastlegging van de stichting Marokkaanse Jongeren’ s-Hertogenbosch [SMJH].getiteld: ‘Al dat weten willen we delen’.  
In dat boekje van auteur Wim van Deurzen, komt ook nog eens naar voren wat de Stichting doet. Zoals Rajik Majiti [voorzitter van de Marokkaanse Jongerenvereniging] het toelichtte: het SMJH-gevoel staat erin goed beschreven.

De wethouder omarmt  Brahim Settout en Rafid Majiti [l.].

foto's  © paul kriele, 16 juni 2004.
De wethouder voor jongerenzaken Bart Eigeman [m] heeft zojuist het eerste exemplaar overhandigd aan Brahim Settout [r] en Rajik Majiti [l].
Op deze foto de wethouder amper zichtbaar, maar nog wel Rajik Majiti en Brahim Settout en Houssein Aarab van de Marokkaanse gemeenschap.  Leden van uiteenlopene nationaliteit Nederlands, Surinaams, Marokkaans en Turks die tezamen de Rapgroep Duketowncartel vormen besloten de uitreiking. 

 
Deze stichting biedt -naast [sport-]activiteiten bijv. ook huiswerkbegeleiding en een mentor-tutorproject.
Wethouder Eigeman stipte nog eens de scherpe tegenstellingen aan tussen de twee culturen wat ook merkbaar is in de raadszaal. Daarom is het goed met elkaar [ook politici] zoveel mogelijk in contact te blijven. ‘Graag stellen wij het stadhuis daarvoor open,’ aldus Eigeman die de SMJH nog een opdracht meegaf: De jongeren van deze langst bestaande Marokkaanse vereniging en ook hun ouders moeten hun eigen verantwoordelijkheid - blijven - nemen  en die waarmaken, aldus Eigeman die daarbij duidde op bijvoorbeeld de huisvesting en het omgaan met jongeren van niet-Marokkaanse afkomst.

Initiatief tot de samenstelling en vastlegging van het werk en de historie van de SMJH is de stichting Mwana.nl.
Bovendien bestaat de SMJH 20 jaar en dat was de aanleiding de geschiedenis in boekvorm vast te leggen aldus bestuuslid lid Marcel van Dijk die ook de samenwekring met de gemeente nog eens benadrukte


Terug naar boven