Den Bosch 'Sportstad 2010'

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2010 ’s-Hertogenbosch is door de Vereniging Sport en Gemeenten uitgekozen tot sportstad van het jaar 2010, omdat  'alle organisaties tesamen zorgen voor een aantrekkelijk en bereikbaar sportaanbod en die samenwerking ook in de toekomst willen uitbouwen,'aldus het persbericht van 15 september 2010. 

Wethouder sport, Huib van Olden zegt trots te zijn op de inwoners, die een ongekende energie en dynamiek in zich dragen en tot mooie dingen in staat zijn. Met elkaar lukt het ons om de sportparticipatie omhoog te krijgen en veel Bosschenaren met plezier te laten bewegen. De kracht van ons lokale sportbeleid zit bij de maatschappelijke betrokkenheid, het organisatie vermogen en de sportieve ambitie van sportverenigingen, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, scholieren en individuele burgers in de stad.”
Van Olden noemt als voorbeeld van sportontwikkelaars en van sportinitiatieven en producten: Flik-Flak, de sportalliantie Rosmalen, voetbalvereniging OJC Rosmalen, Hockeyclub Den Bosch, Rugby club de Dukes, Koning Willem I-College.