Startsein inzameling aardbeving Marokko

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2004 | Gewijzigd op: 11-01-2012
Vanmiddag -woensdag 3 maart/16.30 uur - werd in de Marokkaanse Moskee in de Vogelstraat officieel het startsein voor een inzamelingsactie gegeven voor slachtoffers van de aardbeving in Marokko.
Bij die bijeenkomst waren de imam Abdelassiz Nasseri en de nieuwe Marokkaanse consul aanwezig. Doel van de samenkomst was na te denken hoe de Nederlandse gemeenschap de slachtoffers kan gaan ondersteunen. 
Moskee in de Vogelstraat.
foto © gerard monté, 6 augustus 2003.

-foto's niet meer beschikbaar
Links: de plaatselijke vertegenwoordigers. vlnr: Harry Krielaars [Divers], een provincievertegenwoordiger, Rafik Majiti [Stichting Marokkaanse Jongeren], Jeanette ter Brugge [gemeente], lid Marokkaans platform en Hoessein Arab.
Foto rechts: vlnr. woordvoerder,consul uit Den Bosch, consul-generaal, Imam Abdelassiz Nassiri en nog eens Rafik Majiti.
foto' s ©  paul kriele, 3 maart 2004

-foto's niet meer beschikbaar

De welzijnsstichting Divers heeft de actie geadopteerd en zal vooral middelen ter beschikking stellen. Harry Krielaars, voorzitter van Divers, riep om weinig woorden te gebruiken en met elkaar schouder aan schouder de actie te doen slagen.
De Provincie, zo deelde een woordvoerder mee, heeft alvast 50.000 euro aan de stichting geschonken. De gemeente, vertegenwoordigd door Jeanette ter Brugge, moet zich nog beraden over haar hulp, maar staat volledig achter het initiatief.
Iman Nazeri bedankte, behalve de aanwezigen, de moslimgemeenschap, het consulaat, het Marokkaans Platform en de voorzitter van de moskee voor hun ondersteuning, zo vertaalde woordvoerder Rafik Majiti van de Stichting Marokkaanse Jongeren af en toe- de veelal- in het Marokkaans gehouden toespraken.