Prijsvraag voor jongeren met een goed idee

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2010 Jongeren met een goed idee kunnen bij de gemeente DOE-geld aanvragen. Bovendien organiseert de gemeente elk jaar een prijsvraag. Het beste idee wordt beloond met  € 10.000.


Jongeren kunnen op twee manieren DOE-geld krijgen:
- voor kleine initiatieven kunnen jongeren een maximale bijdrage van € 3.350 krijgen. De aanvraag is eenvoudig en we beslissen snel of het initiatief wel of niet in aanmerking komt;
- Deelname aan de jaarlijkse prijsvraag waarbij één keer een groot initiatief kan worden neergezet.

Een onafhankelijke jongerenjury beoordeelt de aanvragen. De winnaar krijgt € 10.000 om het idee daadwerkelijk uit te voeren.

De criteria?
- deelname door jongeren (12 t/m 24 jaar) 
-idee moet voor Bossche jongeren toegankelijk zijn en een maatschappelijk tintje hebben;
- het geld mag niet besteed worden aan de aanschaf van materialen, zoals (spel)computers, digitale camera’s, enz.;
- de activiteit moet uitvoerbaar zijn.

Wat moet je doen?
Bedenk een goed plan wat voldoet aan deze criteria en maak een overzicht van de kosten. Via de  jongerencontactambtenaar Jennifer Artz is het DOE-geldformulier op te vragen.
Het plan moet uiterlijk op vrijdag 10 december 2010 om 17.00 uur zijn opgestuurd naar j.artz@s-hertogenbosch.nl, onder vermelding van ‘DOE-geld prijsvraag’ en je persoonlijke gegevens.

Winnaar
Winnaars van voorgaande jaren organiseerden bijvoorbeeld een multicultureel festival of maakten een film. Vorig jaar heeft de prijswinnaar zelfs een multimediale magic show neergezet in het Theater aan de Parade. 
Meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jennifer Artz (Jongerencontactambtenaar van de gemeente ’s-Hertogenbosch) telefoonnummer (073) 615 96 16 of per mail j.artz@s-hertogenbosch.nl.

* Noot: Wat is DOE-geld?
De gemeente wil graag goede initiatieven van jongeren ondersteunen en heeft daarvoor DOE-geld in het leven geroepen. De gemeente stelt jaarlijks ruim € 50.000,- beschikbaar voor het uitvoeren van goede initiatieven van jongeren.