Verzoek Rombouts rond veiligheid kerst + oudjaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2010 | Gewijzigd op: 09-12-2010
Burgemeester Rombouts vraagt extra aandacht voor de veiligheid ivm kerstversiering horeca en met het uitgaan rond Oud-en Nieuw.

foto © paul kriele, 2 januari 2010.

Burgemeester Rombouts heeft per brief de horecaondernemers gevraagd te letten op de brandveiligheid van hun zaken ivm met de kerstversiering in de panden en op de terrassen. Specifiek: - gebruik alleen brandvertragende versieringen, laat niet meer mensen toe dan in uw gebruiksvergunning/melding is opgenomen, houd de nooduitgangen en de plaats van de blusapparaten vrij.
Kerstversiering mag worden aangebracht van 6 december 2010 t/m 6 januari 2011.
De Brandweer zal controles uitvoeren op de brandveiligheid.
Ook vraagt Rombouts om, zoals met carnaval, gehard glas, polycarbonaat of plastic glas te gebruiken. Dat geldt ook voor de nacht van 31 december op 1 januari 2011. 
Openingstijden
In de nacht van 26 op 27 december mogen de café's tot 3.00 uur open zijn. In de nacht van 31 december op 1 januari gelden geen sluitingstijden. Ook wordt de horecaondernemers gevraagd om in de Nieuwjaarsnacht  's morgens  na 6.00 uur geen bezoekers meer binnen te laten. Op deze wijze wordt getracht een rustig en gespreid vertrek van bezoekers van de horecagelegenheden te bewerkstelligen.