Politiek neigt naar afschaffen Nieuwjaarsontmoeting

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-01-2011 | Gewijzigd op: 10-01-2011
Het is ook de politici opgevallen dat de Nieuwjaarsontmoeting in TheateradParade [ 2 januari 2011] dit keer maar een karige opkomst vertoonde.  [zie ook Bastion  Oranje dd.  2 januari 2011].
Er zijn wat fracties die neigen naar afschaffing, omdat het doel: een kontakt leggen tussen de politiek en de burgers niet echt gehaald wordt.
-Paul van de Krabben van Bosch Belang wil zelfs afschaffing, omdat '... de kosten van € 35.000 staan niet in verhouding tot het bezoekersaantal van 300.'

Burgemeester Ton Rombouts pakte - op initiatief van het CDA - twee jaar geleden de Nieuwsjaarsontmoeting weer op, nadat de traditionele Nieuwjaarsreceptie in het stadhuis, die met veel folklore, voordrachten  en toespraken gepaard ging, door hem was afgeschaft.

Met name den Ursten Boer en Zoete Lieve Gerritje,  die overigens hun costuums in 2010 aan de wilgen hingen, waren - met in hun kielzog Gé Rovers en Jan Bruens [als geestelijke vader van dit folkloreduo] erg ontsteld en ontstemd. 
Daarna  werd het folkloreduo Janus & Bet ook nog eens van het stadstoneel verjaagd.
Een niet echt gevulde Pleinzaal bij de 'Nieuwjaarsontmoeting 2011' van de gemeente. Wel zaten tussen het publiek relatief veel politici en bestuurders.

foto © paul kriele,  2 januari 2011.


-Jan Smit van D66 zegt,  '.. dat het dit jaar niet is gelukt de afstand tussen burger en politiek te verkleinen. 'Hoe je dat moet aanpakken?'. Daarover moeten we ons nog eens beraden, zeker als op die ontmoeting maar weinig gewone Bosschenaren afkomen. Bij die gedacht kan ook afschaffen van dit festijn een optie zijn.'
-Voor de initiatiefnemer van het heroppakken van deze ontmoeting, het CDA,  zal afschaffen wel een dilemma vormen...  
-Jan Hoskam van de VVD vindt de opkomst nogal meevallen. Maar je zou erover kunnen denken om de amateurverenigingen en dan met name de muziek, wat meer in beeld te brengen. De mensen komen toch voor de toespraak van de burgemeester en willen daarna wat gezellig verpozen en kletsen.
In Vught is de receptie een succes,' benadrukt Hoskam.Terug naar boven