TROS: Voor vrijwilligster Mieke Hornschuh 'Opsteker van de Week'

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-02-2011 | Gewijzigd op: 01-03-2011
Maandagmorgen 28 februari 2011 werd in het stadhuis Mieke Hornschuh door Albert West gelauwerd vanwege haar inzet als vrijwilligster in het buurtwerk.
Mieke werd door de TROS genomineerd voor de wekelijkse uitverkiezing 'Opsteker van de Week'.  De ceremonie werd gehouden in de Oranjegalerij van het stadhuis met burgemeester Rombouts als gastheer.
De TROS bracht ook een cheque mee van € 1000 euro die door de ambassadeur van de 'Opsteker van de Week', dit keer Albert West, aan Hornschuh werd overhandigd. De 66-jarige Mieke Hornschuh is voor Divers werkzaam in de wijkwinkel 'Het Centrum' in de Haaren, Donk en Reit. 

De Oranjegalerij in het stadhuis gevuld met familie, vrienden en collega's van Miekes vrijwilligerswerk voor Divers. Enkele nazaten van de familie Hornschuh Ton en Niels [r.]
-Boven: het TROS team dat opnamen maakte van de 'Opsteker van de Week', die vrijdag 4 maart 2011/17.50 uur worden uitgezonden.
-Rechts: de huldiging.  Albert West steekt  Mieke de gouden speld op die hoort bij de titel 'Opsteker van de Week'.
-Rechts: Albert West toont de cheque van € 1000 als beloning voor het vrijwilligerswerk van Mieke Hornschuh, dat ze bij Divers doet.


foto's © paul kriele, 28 februari 2011.

Rombouts opende de bijeenkomst met een welkom op deze leuke lokatie, het stadhuis.
'De meesten denken dat de stad bestuurd wordt vanuit het stadhuis. Feitelijk doen er drie andere groepen er toe in een gemeente. 'Die groepen die iets doen voor de samenleving,' aldus Rombouts, 'zijn naast de bestuurders en de ambtenaren, de politie, de brandweer en de GGD, de bedrijven en als derde groep de -35.000 -vrijwilligers die de stad telt.'' 

-Rombouts waardeert het werk van deze Bossche burger zeer.  U behoort tot een van de mooie pareltjes van de stad,''zei de burgemeester. 'Landelijk neemt het aantal vrijwilligers af, maar in Den Bosch juist toe.'
- 'Dat hoop ik ook nog lang te blijven,' zei Mieke, 'maar dan de moet de wijkwinkel wel open blijven.' Daarmee reageerde de vrijwilligster alert op de aanstaande bezuinigingen.
Albert West sprak over Miekes inzet en dat we een echt Nederlands volkje zijn. Iets wat je doet willen we ook graag omgezet zien in klinkende munt. Daarna overhandigde de Rosmalense zanger de cheque van €1000.

De opnamen die de TROS maakte worden aanstaande vrijdag 4 maart 2011 om 17.50 uur uitgezonden.  

Terug naar boven