Feestprogramma bij jubileumband met Trier

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-08-2008 | Gewijzigd op: 25-08-2008
Oud-wethouder van o.a. Financiën en Economische Zaken die na het jubileum van de stedenband met Trier afscheid neemt als voorzitter. De huidige wethouder Geert Snijders presenteerde namens de gemeente het meer bestuurlijke programma van 6 en 7 september 2008.
foto's © paul kriele, 25 augustus 2008.

In het weekeind van 6 en 7 september 2008 zijn er tal van activiteiten te doen die het 40-jarig jubileum van de stedenband ‘s –Hertogenbosch-Trier onderstrepen.
Maandagmorgen 25 augustus 2008 lichtten oud-wethouder van Financiën en Economische Zaken mr.Geert Verkuylen en de huidige wethouder Geert Snijders dat programma toe.
Op zaterdag is er ’s morgens [10.00 uur] een officiele ontvangst.
De delegatie, uit Trier olv burgemeester Klaus Jensen, en het Bossche College van B&W met enkele ambtenaren volgen beide dagen, niet alleen het ‘bestuursprogram’ er is voor de burgerij een gevarieerd en gratis toegankelijk, cultureel en sportief, aanbod.
Geert Verkuylen, die zich enthousiast toont over de inzet van tal van vrijwilligers [behalve de basketballers van Eiffeltowers, die professionals zijn] en het gratis aspect, benadrukt dat deze uitwisseling echt iets is voor de burgers.
Verkuylen: 'De stedenband met Trier is indertijd [1968] opgepakt door de toenmalige burgemeester Rob Lambooij. De Europese gedachten van eenwording lag daaraan ten grondslag. Maar het is nu een zaak van particulier initiatief,' aldus Verkuylen die na het jubileum afscheid neemt als voorzitter van het Comite ‘s-Hertogenbosch-Trier.
‘Aan dit jubileumprogram nemen niet alleen vanuit Den Bosch maar ook burgers [basketballers, fietsers, koren] uit Trier deel. Sedert 1968 zijn er 250 uitwisselingen geweest  ‘aldus Verkuylen die vindt dat het ‘..wat zijn inzet betreft, mooi is geweest. ‘Maar dit theater gaat door! Dit jaar telt al 20 maal dat er teams vanuit beide steden elkaar bezoeken.’

----
Een greep uit het programma:

Zaterdag 6 september 2008

Koorfestival in de Hervormde Kerk zaterdag van 12.30 -17.30 uur.
Middagconcert Pleinzaal 2-5 uur
Opening fototentoonstelling in Stadskantoor [14.00 uur]. Ook op werkdagen open tot eind september. De Fotoclub Trier fotografeerde in 2003 in Den Bosch en Shot '71 deed dat in 2006 in Trier.
Maaspoort sporthal basketbalwedstrijd Eiffeltowers tegen professioneel team uit Trier [19.30 uur]

 
Zondag 7 september 2008
 

Lunchconcert in de Toonzaal [11.30 uur].

Ontvangst coureursclub Jeroen Bosch [15.00 uur] , die vanuit Trier aankomen en een tam van ambtenaren in de Uilenburg.

Fototentoonstelling door Fotoclub Trier van Den Bosch en door Shot '71 van Trier 
op werkdagen geopend in Stadskantoor tot eind september 2008.
 

De beoogd opvolger van mr.Geert Verkuylen, als voorzitter van het Comité 's-Hertogenbosch-Trier, is oud sectordirecteur Stadsbedrijven bij de gemeente Abe Renema.

Voor volledig programma bezoek  www.s-hertogenbosch.nl  Zie ook brochure bij 40 jaar stedenband


Terug naar boven